Üç tutsağa bir yumurta

Selahattin Demir

Selahattin Demir

  •  Elazığ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutulan Celalettin Demir’in babası, uzun süre sonra oğlunu gördüğünde tanıyamadığını belirterek, “Hepsi eriyor. İçim parçalandı. Üç kişilik koğuşta kalıyorlar, sabah kahvaltısı için sadece bir tane haşlanmış yumurta; öğlen ve akşam ise çok az miktarda bulgur veya makarna veriliyor” dedi. 

 

Ağırlaştırılmış müebbet ve 54 yıl hapis cezası verilen Celalettin Demir (28), Elazığ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yaşanan hak ihlallerini babası Selahattin Demir (55) aracılığıyla aktardı. 

Oğlunun 2017’de tutuklandığını; Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ne bir ay tutulduktan sonra Elazığ 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne sürüldüğünü belirten Demir, “Uzak yerlere sürerek hem aileyi cezalandırıyor hem de tutsağı yalnızlaştırıp iradesini kırmayı hedefliyor” dedi. Salgın süreciyle birlikte cezaevlerinde kapalı ve açık görüşlerin uzun bir süre yasaklandığını hatırlatan baba Demir, oğlunu ilk gördüğünde tanımakta zorlandığını söyledi. Demir, “O kadar zayıflamıştı ki zor ayakta duruyordu. Bütün arkadaşları öyleydi. Ramazan Bayramı’nda sonra üç gün önce tekrar oğlumu görmeye gittim. Cezaevinde kapalı görüş gerçekleştirdik. Sadece 15 dakika görebildim. İçim parçalandı. Aç bırakılıyorlar” şeklinde konuştu.

Çocuğuyla yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlatan Demir, şunları paylaştı: “Üç kişilik koğuşta kalıyorlar, sabah kahvaltısı için sadece bir tane haşlanmış yumurta veriliyor. Öğlen ve akşam yemeklerinde ise sadece çok az miktarda bulgur veya makarna. Bilinçli olarak bünyelerinin zayflamasını sağlayıp direnmelerini engellemek istiyorlar. İradelerini teslim almak, teslim olmayanların da ölmesini dayatıyorlar.” ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.