Ukrayna 4. köyü de geri aldı

Dünya Haberleri —

Ukrayna ordusu

Ukrayna ordusu

  • Ukrayna ordusu, Rus güçlerine karşı başlattığı taaruz ile ülkenin güneyinde 4 köyü geri almayı başardı. Ukrayna Savunma Bakanlığı 50 Rus askerin savaş dışı kaldığını 4 askerin de esir alındığını açıkladı. 

Ukrayna’nın Rusya’ya karşı başlattığı taarruz sürerken, Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, son olarak birliklerin Storojove köyünü geri aldığını duyurdu. Malyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna birliklerinin karşı taarruz operasyonunda başarı elde ettiğini ve Ukrayna bayrağının Donetsk bölgesindeki Rusya’nın kontrolü altında bulunan Storojove köyünde dalgalandığını kaydetti.
Ukrayna ordusu dün yaptığı açıklamada ise, güçlerinin yine Donetsk bölgesi yakınlarındaki, Blahodatne, Neskuchne ve Makarivka köylerini Rus güçlerinden kurtardığını açıkladı. Storozheve köyü ise, Blahodatne'nin bitişiğinde yer alıyor.
Mihail Ostrogradski 35. Deniz Piyade Tugayı’nın sosyal medya hesabından da Odessa deniz piyadelerinin karşı taarruz kapsamında Mart 2022'den bu yana Rusların kontrolünde bulunan Storojove köyünü kurtardığı açıklaması yapıldı.
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı düzenli çatışma güncellemelerinde son 24 saat içinde Donetsk bölgesindeki Bakhmut, Avdivka ve Maryinka ile Luhansk bölgesindeki Bilohorivka yakınlarında 25 çatışma yaşandığını açıkladı.
Doğu cephesi komutanlığı sözcüsü Serhiy Cherevatyi, Bakhmut çevresinde karşı saldırının devam ettiğini ve Rus güçlerinin 700 metre geri püskürtüldüğünü kaydetti. KİEV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.