Utamara’dan Kürtçe dil kampı

Kadın Haberleri —

.

.

  • UTAMARA, anne ve çocukları arasındaki bağı ana dil üzerinden daha da fazla güçlendirmek için 25-30 Temmuz tarihleri arasında kamp düzenliyor. 

BERDAN DOĞAN / FRANKFURT

Almanya’da kadınlara yönelik hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmeti veren UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi, 16 yıldır kadın ve çocuklar için çeşitli çalışmalara imza atıyor. Merkez, bu yıl yaz programı kapsamında 25-30 Temmuz tarihleri arasında Kürtçe ana dilini teşvik etmek için anne-çocuk kampı düzenliyor. Kamp kayıtları başladı, son tarih ise 20 Temmuz.  

Kişiliğin oluşumunda anadil önemli bir faktör

Yapılacak kampa ilişkin bilgilendirmede bulunan UTAMARA, “Yabancı bir ülkede de olsa bir çocuğun kendi anadili, tarihi ile büyümesi, kültürü ve değerleriyle pekişmesi kişiliğin gelişimi açısından önemli bir faktör” olduğunu kaydetti.

Kampın amacının, anne-çocuk ilişkisinde anadilin ve ana kültürün önemini, anne-çocuk ilişkisinin çocuğu özgüvenli bir yaşama nasıl hazırladığı, bireysel yeteneklerini nasıl daha güçlü kılanabildiğini aktarmak olduğunu belirten UTAMARA, Kürt çocukların yaşadığı kültürel uyumsuzluk, toplumsal uçuruma işaret etti. Bireyin kimliğini en iyi kendi diliyle ifade edebileceğini vurgulayan UTAMAR, anadilini bilmemenin varlık krizine yol açtığını ifade etti.

Kendi kültürüyle büyümüş güçlü kadınların değerlerini koruyabildiğine dikkat çeken UTAMARA, kamp sayesinde anadilini öğrenmenin anne-çocuk ilişkini güçlendireceğini, bunun da çocuğun gelişimini, yaşam güzergahını belirleyeceğini kaydetti.

5 gün ana dil eğitimi

Bütün bu nedenlerden kaynaklı kampa katılan anne ve çocuklara 5 gün boyunca öğleden önce ana dil eğitimi verilecek. Öğleden sonra ise kültürel ve sanatsal faaliyetler yapılacak. Açık havada kamp ateşi yakılacak, toplu geziler gerçekleştirilecek. Kampa katılacak anne ve çocuklar için Kürtçe dil seviyesi veya farklı katılım şartı ise yok. Kürtçe başlangıç ya da ileri düzeyde farketmeksizin tüm anne ve çocuklar başvurmaları halinde kampa katılabilir.  

Son başvuru tarihi 20 Temmuz

20 Temmuz’a kadar sürecek kayıtlar, telefon veya e-mail üzerinden yapılabilir. Siz de kampa katılmak istiyorsanız, UTAMARA yetkililerine 02644602424 telefon numarası ve info@utamara.org e-maili üzerinden ulaşabilirsiniz. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.