Van’da tiyatro festivali

Kültür/Sanat Haberleri —

“Ew roj wê hile, ew bihar wê bê” 3. Tiyatro Festivali

“Ew roj wê hile, ew bihar wê bê” 3. Tiyatro Festivali

  • Van’da 2017 yılından bu yana faaliyet yürüten ŞanoWan, 23-30 Eylül tarihleri arasında “Ew roj wê hile, ew bihar wê bê” şiarıyla 3’üncü Tiyatro Festivali düzenleyecek.

Van’da 2017 yılından bu yana faaliyet yürüten ŞanoWan, 23-30 Eylül tarihleri arasında “Ew roj wê hile, ew bihar wê bê” şiarıyla 3’üncü Tiyatro Festivali düzenleyecek. 10 tiyatro oyununun sahneleneceği festivale dair kentin birçok yerine afişler asıldı. Festival, 28 yıldır cezaevinde tutuklu olan yazar-şair İlhan Sami Çomak tarafından yazılan “Hayat Seni Çok Seviyorum” adlı oyunu ile başlayacak, ŞanoWan tarafından sahnelenecek "Hay lo dîsa tevli hev bû" oyunuyla da sona erecek.

ŞanoWan oyuncusu Berivan Budakbeyoğlu, 4 kişiyle festival çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Festivalin ilk gününe hem katılımcıların hem de seyircinin yöresel kıyafetle katılmasını isteyen Budakbeyoğlu, “Halkımızın şimdiden ilgisi yoğun. Burayı inşa ettiğimizden bu yana zaten halkımızın yoğun ilgisi vardı. Bu anlamda halkımızdan isteğimiz bizim ulaşamadıklarımıza bizler adına ulaşmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Bir kadın uyanıyor

Festivalde sahnelenecek bir diğer önemli oyunun “Bir kadın uyanıyor” oyunu olduğunu belirten Budakbeyoğlu, şöyle dedi: “Bu oyun, aslında kadınların toplumda geldikleri yeri ve konumu açısından açıklayıcı olacak. Birçok kadının kendilerini o oyunda göreceklerine inanıyoruz. Başarılı ve güzel bir oyun.” Festivali,  ŞanoWan olarak sahneleyecekleri “Hay lo dîsa tevli hev bû” oyunuyla kapatacaklarını vurgulayan Budakbeyoğlu, herkesi festivale katılmaya çağırdı. VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.