Werxelê ve Kurêjahro'ya kimyasal

  •  Türk ordusu, yoğun bombardımana rağmen devam eden gerilla eylemlerine karşı kimyasal silahına sarılıyor. Özellikle Werxelê ve Kurêjahro Direniş Alanları’nda kimyasal silah kullanıldı. 

İşgalci Türk devleti, gerillanın direnişini kırmak için kimyasal silah kullanmakta tereddüt etmiyor. Tüm saldırılara eylemlerle yanıt veren gerilla, 8 Türk askerini daha savaş dışı bıraktı. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk saldırıları ve gerilla eylemleriyle ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

Avaşîn Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 4 Mayıs günü saat 08.30’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine suikast düzenledi; 1'ini öldürdü. 

* Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine 4 Mayıs günü patlayıcılarla saldırmak isteyen Türk askerlerini denetim altına alan gerilla, saat 13.00’te sabotaj taktiğiyle vurdu; 2'sini öldürdü. 

*  Gerilla, 4 Mayıs günü saat 15.00 ve 15.20’de Werxelê Direniş Alanı’ndaki Türkaskerlerine eylem düzenledi; A-4 silahı kullanan 1 Türk askeri suikastla öldürüldü. 

*  Türk ordusu, 4 Mayıs günü 13.00 – 21.25 saatleri arasında Werxelê Direniş Alanı'nı saldırı helikopterleri, patlayıcılar ve kimyasal silahlarla bombaladı.

Zap Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 4 Mayıs günü saat 17.10’da Kurêjahro Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Harûn savaş mevzileri çevresindeki türk askerlerini suikast taktiğiyle vurdu; 1'ini öldürdü. 

*  Gerilla, 4 Mayıs günü saat 11.10’da Çiyareş Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Sorxwîn’den Girê Şehîd Kurtay’a doğru ilerlemek isteyen Türk askerlerini 3 koldan eş zamanlı suikast taktiğiyle vurdu; 2'sini öldürdü, 1'i ise yaralandı.

* Türk ordusu, 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde Kurêjahro ve Şehîd Şahîn Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini yoğun bir şekilde kimyasal silahlar ve patlayıcılarla bombaladı.

* Medya Savunma Alanları, işgalci Türk ordusu tarafından aralıksız bir şekilde bombalanıyor. Sadece 4 Mayıs günü 12 kez savaş uçaklarıyla ve onlarca kez obüslerle bombalanan bu alanlarda,gerilla kaybı yaşanmadı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.