Y ve S tiplerine karşı kampanya

Abdülmelik Yalçın

Abdülmelik Yalçın

  • Tecridin derinleştirildiği Y ve S Tipi cezaevlerinin kapatılması talebiyle kampanya başlatan Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi'nden Abdülmelik Yalçın, “Hepimize sorumluluk düşüyor” dedi. 

Baskı, hak ihlalleri, keyfi ve işkenceye varan uygulamalarla gündemden düşmeyen cezaevlerinde, tutsaklara yönelik tecrit her geçen gün derinleştiriliyor. F tiplerinin arttırılmış kapasitesi olarak inşa edilen S ve Y tipleri, hak ihlalleri, keyfi uygulama ve işkence uygulamalarıyla sık sık gündeme geliyor. Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), Y ve S Tipi cezaevlerinin kaldırılması için kampanya başlattı. TDİ üyesi Abdülmelik Yalçın, başlattıkları kampanya ve tecride dair MA'ya konuştu.

Tutsakların Y ve S Tipi cezaevlerine sürgün edildiğini belirten Yalçın, kampanya kapsamında tutsak aileleriyle buluşma ve basın açıklamaları gibi farkındalık yaratmaya dönük çeşitli eylem ve etkinlik düzenleyeceklerini aktardı. 

Tecrit içinde tecrit

Y ve S Tipi cezaevlerinde tecrit içinde tecrit uygulandığını kaydeden Yalçın, “Buradaki amaç, tutsakları tamamen tecrit ve izolasyon içinde yaşatmak. S ve Y hapishaneleri, devrimci tutsakların iradelerini tamamen teslim almaya dönüktür” dedi.

Topluma da gözdağı

Yalçın, cezaevi politikasının halka iki amaç üzerinden sirayet ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

* Devrimci muhalifleri cezaevlerine hapsetmek.

* Hapsedilen devrimcilere yönelik saldırılarla topluma gözdağı vermektir.

Bu politikalara karşı tüm toplumsal kesimlere büyük bir sorumluluk düştüğünü söyleyen Yalçın, şunları ekledi: "Devletin saldırılarına karşı tutsakların dışarıda sesi soluğu olmamız gerekiyor. Hapishanelerin önünde ve adliyelerin önünde basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Burada hepimize sorumluluk düşüyor."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.