Yargısız infaz edildiler

Lokman Görgün - Xebatkar Bagok (Musa Kahraman)

Lokman Görgün - Xebatkar Bagok (Musa Kahraman)

  • Türk ordusunun, Mêrdîn’in Omeriya bölgesine bağlı Cinata köyü kırsalında gerilla Xebatkar Bagok ile yurtsever Lokman Görgün'ü yargısız infaz ettiği açıklandı.

Mêrdîn'de "PKK'li" diye katledilen 8 çocuk babası Lokman Görgün ile HPG'li Musa Kahraman'ın yakınları, yargısız infaz edildiğini söyledi. HPG BİM de yargısız infazı teyit etti.

Mêrdîn'in Omeriya (Ömeryan) bölgesinde bulunan Cinata kırsal mahallesinde 8 Nisan'da HPG'li Musa Kahraman (Xebatkar/Çiyager) ile dayısı 8 çocuk babası Lokman Görgün katledildi. Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki ismin "operasyon sonucu öldürüldüğünü" iddia ederek, "2 terörist, PÖH ve Emniyet İstihbarat Operasyonu ile Mardin Ömeryan'da ölü ele geçirildi" açıklaması yaptı, ancak bölge sakinleri ile aileler, iki ismin yargısız infaz edildiğini söyledi.

Asker çatışmadan habersiz!

Bölge sakinleri ve ailelerden edinilen bilgilere göre; o gün bölgede herhangi bir çatışma yaşanmadı. Dayı Görgün, olay günü bölgede yalnız kalan Kahraman'ı almak için motosikletiyle köyün kırsal alanına gitti. İki isim, motosikletle köye dönerken ıssız bir alanda kurulan pusu sonucu çapraz ateşe alındı ve katledildi. Silah seslerinin yükselmesi üzerine bazı köylüler, bölgede bulunan karakoldaki askerler tarafından arandı. Bunun üzerine silah seslerinin geldiği yere hareket eden köylüler, sivil bir aracın bölgeden uzaklaştığını gördü. Kahraman ve Görgün'ün cansız bedenlerini gören köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine askerler geldi. Askerler, cenazeleri torbalara bırakarak, başında silahlarla poz verdi. Söz konusu fotoğraflardan birisi Soylu tarafından da paylaşıldı. 

Kontra Hançer Timi

Dikkat çeken bir başka ayrıntı ise Görgün ve Kahraman'ın kullandıkları motosikletin akıbeti. Aileler ve köylüler, olaydan sonra motosikletin kaybolduğunu belirtti. Aileler ve köylüler, bölgede 1990’lı yıllardan beri insan kaçırma, gasp, cinayet, işkence, cinsel saldırı ve çeşitli suçlara adları karışan “Hançer/Bıçak Timi” gibi kontrgerilla gruplarının iki ismin katledilmesinden sorumlu olduğunu söyledi.

HPG BİM'in açıklaması

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) de dün konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. AKP-MHP faşist rejiminin, eylemsizlik kararına rağmen gerillaya saldırılarını aralıksız bir biçimde sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, şunlar belirtildi: "8 Nisan’da Mêrdîn’in Omeriya bölgesine bağlı Cinata köyü kırsalında görevi başında olan Xebatkar Bagok yoldaşımız ve akrabası olan değerli yurtsever Lokman Görgün, Türk ordusu tarafından şehit edildi. Türk ordusu sivil, silahsız ve masum bir Kürt yurtseveri olan Lokman Görgün’ü yargısız bir şekilde infaz etmiş ve savaş suçu işlemiştir. Halkına ve ülkesine bağlı onurlu bir yurtsever olan Lokman Görgün, Kurdistan Özgürlük Mücadelemizin şehididir. Xebatkar yoldaşımız da tüm gerilla güçlerimiz gibi eylemsizlik pozisyonundayken gerçekleşen düşman saldırısı sonucu şehit olmuştur. Xebatkar yoldaşımızın ve onurlu yurtsever Lokman Görgün’ün değerli ailesi, yurtsever Mêrdîn halkı ve tüm Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerin anısını yaşatma ve mücadelemizi yükselterek zafere ulaşma sözümüzü yineliyoruz."  MARDİN

 

 

Musa Kahraman (Xebatkar Bagok) Nisêbîn’de yurtsever bir ailede doğdu. Bagok Dağı'nın eteklerindeki Cinata köyünde büyüdü, küçük yaşlardan itibaren gerilla olmak istedi. Gençlik dönemlerine geldiğinde gençlik çalışmalarına dahil oldu. 2013'te tüm işkencelere rağmen duruşundan hiçbir şekilde taviz vermedi, aksine mücadelesini daha fazla büyüttü. Türk devletinin 2015'te yeniden savaş başlatması üzerine gerilla saflarına katıldı. Yaklaşık bir sene Mêrdîn alanında kaldıktan sonra Medya Savunma Alanları’na geçerek askeri uzmanlaşma eğitimleri aldı. Eğitimden sonra Êzîdî toplumunun DAİŞ'ten kurtarılması için gerçekleştirilen devrimci hamlelere katılmak üzere Şengal alanına geçti. DAİŞ'in Şengal topraklarından atılmasında önemli bir emeğin ve çabanın sahibi oldu. 2018'de tekrar Mêrdîn alanına gelip ilk başladığı yerden mücadelesini devam ettirdi. Şehadete ulaştığı 8 Nisan'a kadar hiçbir şekilde Apocu militan duruşundan taviz vermedi.
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.