Yasaklı patlayıcılara devam

  • Türk ordusu, Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarından yasaklı patlayıcıları kullanmaya devam ediyor. 

 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Türk ordusu, 28 Ekim’de Metîna’nın Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 2 kez patlayıcı yüklü dron ve Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini ise 6 kez yasaklı patlayıcılarla bombaladı. Ertesi gün Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez; Şehîd Delîl Batı Zap’ın Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ise 2 kez yasaklı patlayıcılarla bombalandı.

*  Türk savaş uçakları da 28 Ekim’de Garê’nin Kanîsarkê ve Deşta Kafya alanlarını 2 kez; Metîna’nın Gundê Bazê Alanı’nı 1 kez bombaladı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri, iki gün boyunca saldırı helikopterleriyle de bombalandı.

*  Zap, Avaşîn, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgelerine top atışları devam etti. 

YJA Star yanıt verdi

* YJA star gerillaları, Şehîd Delîl Batı Zap’ın Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk askerlerine 28 Ekim saat 06.30, 12.00 ve 15.20’de ağır silahlarla eylem düzenledi ve 3 mevzi darbeledi.

* Ertesi gün saat 15.00’te Girê Cûdî Direniş Alanı’nda patlayıcı yüklü dronu havada vurarak imha eden YJA Star gerillaları, saat 21.15’teki suikastla da 1 Türk askerini öldürdü.

* Gerilla, 28 Ekim’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk askerlerini 12 kez ağır silahlarla vurdu; 2 çadırı imha etti, 4 mevziyi de darbeledi.  BEHDÎNAN

 
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.