Yaşamım işkenceye dönüştü

.

.

  • Yüzde 82 engelli durumuna rağmen tahliye edilmeyen 30 yılyıl tutsak Aydın Çubukçu, yaşamının işkenceye dönüştüğünü ve cezaevinde tedavisinin mümkün olmadığını söyledi.

 

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Aydın Çubukçu (62), ağır hastalıklarına rağmen tahliye edilmiyor. Hakkında verilen 36 yıl hapis cezası nedeniyle 30 yıla yakın bir süredir tutuklu olan Çubukçu, cezaevinde kaleme aldığı mektupla yaşadıkları sağlık sorunlarını aktardı. 

Çubukçu, yıllarca Batman’da yaşayan ailesiyle görüşemediğine işaret ederek, uzun süreli tutukluluk nedeniyle birçok kronik hastalığının oluştuğunu aktardı. Çubukçu, son süreçte cezaevi yönetiminin Kovid-19 salgını gerekçesiyle tetkik ve tedavi sürecini aksattığını belirterek, cezaevinde tedavisinin mümkün olamadığını söyledi. Yaşamının işkenceye dönüştürdüğünü vurgulayan Çubukçu, “Kronik Hepatit B, hiper tansiyon, beyinde kist, prostat, KOAH, mide ülseri-reflü-gastrit, Vertigo, sağ gözün hiç görmemesi, sol gözün ise ameliyat ardından yüzde 50 görüyor olması” gibi hastalıklarının olduğunu ifade etti. Her gün 10’a yakın ilacı kullanmak zorunda kaldığını belirten Çubukçu, yaşadıkları sorunların kendisini hem maddi hem de manevi bir biçimde etkilediğini vurguladı. 

Çubukçu, defalarca kez bu rahatsızlıkları sebebiyle Adli Tıp Kurumu’na (ATK) başvurduğunu, ancak herhangi bir şekilde olumlu bir dönüş alamadığını paylaşarak, “En son Van Yüzüncü Yıl Hastanesinde yapılan tetkiklerim sonucu oluşan raporlar hastanenin sağlık kurulunca incelenmiş ve oy birliğiyle yüzde 82 engelli olduğum hükmü verilmiştir” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.