Yeni bir hayat ile ölüm arasında

Kadın Haberleri —

Gazze kadınlar

Gazze kadınlar

  • Gazzeli kadınlar, İsrail-Hamas savaşının gölgesinde yeni doğacak çocuklarına hayat verme mücadelesini sürdürüyor. Tehlikeli ve hijyenik olmayan koşullarda doğum yapan kadınlar aynı zamanda hastanelere de erişemiyor.

Filistin Kızılayı, Gazze'de her gün 180 kadının İsrail'in saldırılar nedeniyle insanlık dışı koşullarda doğum yaptığını ve İsrail güçlerinin ambulansları engellemesi yüzünden hastanelere ulaşamadığını açıkladı.

5 bin 500 kadın tehlikede

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Filistin Temsilcisi Dominic Allen, Kudüs'te video konferansla düzenlediği bilgilendirme toplantısında Gazze'de son 100 günde yaklaşık 18 bin doğum gerçekleştiğini ve UNFPA'nın yeterli malzeme sağlayamadığını, hastanelerdeki durumun çok kötü olduğunu açıklamıştı.

Yaklaşık 5 bin 500 kadının gelecek aylarda doğum yapmasının beklendiğini belirten Allen, "Susuzluk, gıda kıtlığı ve tedaviye erişim yoksunluğuyla mücadele ediyorlar. Bombalar, açlık ya da susuzluk onları öldürmezse doğum yapmak öldürebiliyor. Bunun gerçekleşmesine izin veremeyiz" dedi. GAZZE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.