Yeni tarzları keşfetmeyi seviyorum

Kadın Haberleri —

.

.


  • Nurcan Canlı, Ankara’nın Ulus semtinin tarihi Suluhan Çarşısı’nda bulunan Sanat Evi’nde filografi ve gravür sanatını icra etiyor. 


Nurcan Canlı, Ankara’nın Ulus semtinin tarihi Suluhan Çarşısı’nda bulunan Sanat Evi’nde filografi ve gravür sanatını icra etiyor.

Hobi olarak başladığı filografi ve gravür sanatını 10 yıldır icra eden Nurcan Canlı (58), verdiği kurslarla filografi ve gravür sanatını geleceğe aktarmaya çalışıyor.

Öğrendiği teknikleri kendine has tasarımlarla tablolara aktaran Canlı, filografinin bir el sanatı olduğunu belirterek, Ortadoğu kökenli olduğunu söyledi. Canlı, filografi sanatının psikiyatrist tedavilerde kullanıldığını aktardı.

Gravür sanatının “Metal, taş, tahta üzerine oyma tekniğini kullanarak yapılan ve kâğıda aktarılan sanat” olduğunu belirten Canlı, “Ben daha çok camda kullanmayı seviyorum. Camı arkadan boyuyorum sonra deseni geçiriyorum, sonra bisturi ile camı kazıyorum. Bu tekniğe deneme yanılma metoduyla ulaştım” dedi. 

Öğrenme ve öğretme eyleminin birbiri içinde bütünlüklü olduğunu belirten Canlı, yeni tarzları keşfetmeyi sevdiğini söyleyerek, filografi ve gravür sanatını herkese tavsiye etti. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.