Yeşil Sol Parti, Berlin’de seçim bürosunu açtı

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Yeşil Sol Parti Almanya’daki ilk seçim bürosunu başkent Berlin’in Neukölln semtinde açtı. Gönüllülerin öncülük ettiği açılışa çok sayıda siyasetçi katıldı.  

HAKAN TÜRKMEN / BERLİN

Ülke dışında yaşayan Kurdistanlı ve Türkiyeliler 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri için çalışmalarını hızladırdı. Yeşil Sol Parti Almanya’nın başkenti Berlin’de ilk seçim bürosunu gönüllü çalışanların katılımı ile gerçekleştirdi. Siyasi parti temsilcileri ile ittifak bileşenlerinin de katıldığı coşkulu açılışta, diktatörü göndereceğiz mesajı verildi.  
Türkiye’de yapılacak seçimlere 39 gün kala Yeşil Sol Parti’nin yurt dışı çalışmaları da hız kazandı. Oluşturulan seçim koordinasyonu Berlin’in mahallelerinde ev, esnaf ziyaretlerinin yanı sıra el bildirileri ve bire bir konuşmalar ile de halkı sandığa çağırıyor. Almanya’da ilk büro açılışı da Berlin’de gönülüler, genç yaşlı toplumun birçok kesiminden duyarlı yurttaşlar ile siyasetçilerin katılımı ile yapıldı.  

Diktatörü göndereceğiz
Açılışta konuşan siyasetçi Mazlum Karagöz,  genç başladık genç başaracağız diyerek geleneğe vurgu yaptı. Mazlum Karagöz’ün ardından söz alan HDP 25-26 dönem Amed milletvekili Sibel Yigitalp, “Yeşil Sol Parti olarak gireceğimiz bu seçimlerde en yüksek temsiliyetle parlamentoda yerimizi alacağız. Nerede olursak olalım mücadelemiz devam edecek. Bu mücadele halkın tercihi ile 15 Mayıs’ta emeklerinin karşılığını bulacak ve Yeşil Sol Parti olarak gireceğimiz seçimde, diktatörü göndereceğiz” dedi.

Yeşil Sol Parti'yi destekliyoruz
Açılışa katılan Die Linke (Sol Parti) Eyalet Milletvekili Ferhat Koçak ise, “Sol Parti olarak kardeş partimiz HDP’ye, Yeşil Sol Parti ile gireceği seçimlerde sonsuz desteklerimizi belirtiyoruz. Parti olarak tüm Almanya’da bütün bürolarımız Yeşil Sol Parti’ye açıktır, talep edilen tüm bürolarımızı kullanabilirler” dedi.

Mücadeleyi yükseltelim
Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı bileşenlerinden  Kürdistan Kominist Partisi Berlin temsilcisi Enver Şen de açılışta yaptığı konuşmada, ulusal birliğin önemine vurgu yaptı. Enver Şen, seçim sürecinde hep birlikte çalışma yürüterek, diktatörlüğe ve Kürt inkarına karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı. 

Kadın kırımına karşı Yeşil Sol Parti
Tokat’tan Avrupa’ya işçi olarak gelen Gülsüm Ateş, Yeşil Sol Parti’nin seçim çalışmalarına gönüllü olarak katılanlardan. 42 yıldır Avrupa’da yaşayan Ateş, gelip geçenlere bildiri dağıtıyor, bilgilendirme yapıyor. Ateş, “bu seçimde diktatörün gönderilmesi için Yeşil Sol Parti’yi meclise güçlü bir şekilde göndermemiz gerekiyor. 20 yıllık erkek iktidarına karşı kadınların mücadelesi ancak bunu başarabilir. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Gülsüm Ateş, AKP/MHP iktidarının İstanbul sözleşmesinden çekildiğini ve sonrasında kadın cinayetlerinin çoğaldığını ve kadın kırımının cezası kaldığını söyleyerek, daha fazla çalışmak gerektiğine dikkat çekti.

Güncel gelişmeler için bize gelin
Seçim çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen diğer bir gönüllü Osman Uludağ’da 1972 yılında işçi göçü ile Almanya’ya gelen emekçilerden. Uludağ, Yeşil Sol Parti ile yola devam dediklerini belirterek, “2015 seçimlerinden bu yana HDP ile başlayıp bu gün Yeşil Sol Parti ile seçimlere girmenin heyecanını yaşıyorum. Neukolln büromuza gelen seçmenlere, güncel bilgilendirmeleri yapmak ve  seçim gündemini yakından takip etmek isteyen herkesi bekliyoruz” dedi. 

Yeşil Sol Parti’nin seçim bürosu, Neukolln Reuterstr.15, 12053 Berlin adresinde.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.