Yılın ilk ayında 99 asker öldü

❏

  • Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı büyük bir direniş sergileyen gerilla, yeni yıla da büyük eylemlerle cevap vererek girdi. HPG’nin açıklamasına göre Ocak ayında 79 eylem düzenleyen gerilla, 99 türk askerini öldürdü, 12’sini yaraladı.

Türk ordusu, Ocak ayında Medya Savunma Alanları’nı 238 kez savaş uçaklarıyla bombaladı; gerilla mevzilerine 6 kez yasaklı patlayıcı attı, 18 kez de patlayıcı yüklü dronlarla saldırdı. Buna rağmen eylemlerini kesintisiz sürdüren gerilla, Türk devletinin soykırım siyasetinin sonuç alamayacağını bir kez daha gösterdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Ocak 2024 savaş bilançosunu, dün resmi web sayfasında paylaştı. Buna göre; HPG ve YJA Star gerillaları, biri geniş kapsamlı devrimci operasyon olmak üzere 79 ayrı eylem gerçekleştirdi. Bu eylemlerde 99 işgalci Türk askeri öldürüldü, 12’si de yaralandı. Aynı dönem içinde üç gerilla şehit düştü.

Gerillanın imha ettikleri

Eylemlerde 21 mevzi, 5 MOBESE kamerası, 1 askeri araç, 1 cephanelik, 2 lojistik yeri, 3 konteyner, 2 radar sistemi, 1 termal kamera, 7 yaşam yeri, 2 çadır, 1 patlayıcı yüklü dron, 1 muhabere sistemi, 1 jeneratör ve 2 A4 silahı imha edildi. Ayrıca 20 mevzi, 1 kepçe, 1 kamyon ve 1 konteyner da darbelendi. Bu eylemler sırasında çok sayıda silah, mühimmat ve askeri malzemeye de el konuldu.

Her saldırısına karşılık verildi

BİM açıklamasında, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın inkar, imha, soykırım ve tecrit siyasetine ve işgal saldırılarına karşı geliştirdiği tarihi direnişini 2024 yılının ilk ayında da kesintisiz devam ettirerek, ağır kış koşullarında da işgalci Türk devletinin her türlü saldırısına karşılık verdiğini belirtti. Devrimci operasyon ve eylemlerle önemli bir savaş performansının ortaya konulduğu kaydedilen açıklamada, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın yeniden yapılanma temelinde yakaladığı düzey, taktikteki derinlik, yüksek performans, hareket ve eylem tarzındaki ustalık ve tüm bunları büyük bir yaratıcılıkla pratikleştirmesinin, HPG’nin geliştirdiği savaş doktrininin doğruluğunu ispatladığı vurgulandı.

Hedefe ulaşabileceği görüldü

Apocu fedai ruh, büyük bir kararlılık ve yaratıcılıkla demokratik modernite gerillacılığının taktik tarzı devreye konulduğunda önünde hiçbir gücün duramayacağı, her türlü düşman tekniğini alt ederek hedefine ulaşabileceğinin de bir kez daha görüldüğü ifade edilen açıklamada, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği devrimci operasyon ve eylemler, işgalci Türk ordusuna ağır darbe vurduğu gibi, faşist AKP-MHP rejimini sarsmış, inkar ve imhaya dayalı soykırım siyasetinin asla sonuç alamayacağını da ortaya koymuştur” denildi.

Kürt halkı için kazanım

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın yaz-kış demeden her türlü arazide, her yerde ve her anda bu düzeyi tatbik edebilmesinin, Kurdistan halkının özgürlük mücadelesi açısından büyük bir kazanım olduğu belirtilen açıklamada, yeni yıla bu şekilde güçlü bir giriş yapılarak, 2024 mücadelesinin yönünün tayin edildiğine işaret edildi.

Serxwebûn, Rizgar ve Jêhat

Açıklamada, Ocak’taki çetin mücadeleye Apocu fedai ruhla katılarak her türlü zorluğu alt eden ve Türk ordusuna büyük darbeler vuran Serxwebûn Serhed, Rizgar Çavreş ve Jêhat’ın şehadete ulaştığı hatırlatılar, şunun altı çizildi: “Bu düzeyi ortaya çıkararak mücadelemize büyük bir ivme kazandıran kahraman yoldaşlarımızın izinden yürüyerek amaçlarını başarma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.