YJA Star'dan suikast

❏

  • YJA Star gerillalarının Avaşîn ve Heftanîn'de gerçekleştirdikleri eylemlerde 4 Türk askeri öldürüldü.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada, Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Heftanîn bölgesinde, 24 Temmuz'da Xantur alanındaki işgalciler suikast taktiğiyle vuruldu. Eylemde 1 asker öldürüldü.

YJA Star gerillaları tarafından gerçekleştirilen eylemin Heftanîn’de şehit düşen YJA Star Komutanı Zelal Sîdem'in şehadet yıldönümü anısına gerçekleştirildiği açıklandı.

Askerler kaçtı

Avaşîn bölgesinde de 24 Temmuz'da Girê Silêman’dan Sirtê Navçela’ya doğru ilerlemek isteyen askerleri YJA Star gerillaları sabotaj taktiğiyle hedef aldı. Burada da 2 işgalci cezalandırıldı. Eylem sonucunda askerler bir kademe geri çekildi. Ardından gerillalar bir kez daha sabotaj taktiğiyle askerleri vurdu, 1 işgalci öldürüldü.

Eylemin ardından Türk ordusu askeri malzemelerini arazide bırakarak kaçtılar.

Drone düşürüldü

Girê Sor alanında 24 Temmuz günü savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen askerler yakın mesafeden vuruldu. Darbe alan askerler bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. Aynı gün 1 Drone de gerillalarca düşürüldü.

Ormanlık alan ateşe verildi

25 Temmuz günü, Girê Sor'daki savaş tünellerine patlayıcılarla saldırmak isteyen Türk askerlerine gerilla müdahale etti; askerler geri çekildi. Gerilla karşısında tutunamayan askerler bunun üzerine Girê Silêman’da bulunan ormanlık alanı ateşe verdi.

* 24 Temmuz günü Amediye'ye Kanî Masî nahiyesine bağlı Orê köyü helikopterlerle bombalanmdı.

* Türk ordusu 25 Temmuz'da Heftanîn bölgesine bağlı Xantûr alanını havan ve obüsler ile bombaladı. Arazide çıkan yangın sonucu bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana geldi.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.