Yoksulluğa karşı mücadelede köprü olalım

Kadın Haberleri —

.

.

  • Hêvî Mağazası’nın sorumlusu Ceylan Deniz, “Birlikte bir köprü kurup ailelerimize yardımcı olabiliriz” diyerek daha fazla ailenin ihtiyaçlarını karşılamak için dayanışmayı büyütmeye çağırdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Şirnex’in (Şırnak) Silopi Belediyesi’nin 2021’in Mart ayında maddi durumu iyi olmayan ve mağdur ailelerle dayanışmak için açtığı Hêvî Dayanışma Mağazası çalışmalarını sürdürüyor.

Bugüne kadar 4 bin aile ile yüz yüze görüşme sağlayan mağaza çalışanları, 9 mahallede yürüttüğü çalışmayı tamamladı. Mağaza, bir yılda 450 aileye yardım götürdü. Çevre ilçe ve illerden gelen ve kullanılabilir her yardımı kabul eden mağaza, esnaftan ve maddi durumu iyi olan şahsiyetlerin dayanışmasıyla çalışmalarını sürdürüyor. 

İhtiyaçlar sonucu mağaza açıldı

Mağaza sorumlusu Ceylan Deniz, mağazanın kuruluşundan bu yana yürütülen çalışmaları anlattı: “Mağazayı açmadan önce ilk olarak bir anket çalışması yürüttük ve yurttaşlarımızın genel durum tespitini yaptık. Ne yazık ki ilçede ailelerin yüzde 60’ının ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettik. Bu doğrultuda bir dayanışma mağazası açma ihtiyacı duyduk.” 

Ailelerimize köprü olalım

Anket çalışmaları sırasında ailelerin ihtiyaçlarının neler olduğunu belirlemeye çalıştıklarını belirten Deniz, aynı zamanda esnafla da buluşarak bilgi alışverişi yaptıklarını kaydetti. “Hem esnaflarımızın yardımıyla, hem de çevre ilçelerden gelen yardımlar neticesinde 450 ailemize giyim yardımında bulunduk” diyen Deniz, artan artan zamlara ve yoksulluğa dikkat çekerek,

Silopî esnafına, çevre il ve ilçelerin esnaflarına yardım çağrısında buldundu. Deniz şöyle dedi: “Mağazamıza beklediğimizden daha fazla bir talep oldu. İnsanlarımız gerçekten de mağdur. Bazı ailelerimizde hala beyaz eşya mevcut değil. Bizim de şu an elimizde olmadığı için yardımda bulunamıyoruz. En azından birlikte bir köprü kurup ailelerimize yardımcı olabiliriz.”

MA-ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.