Yol isteyince polisle tanıştı!

  • İzmir’in Buca ilçesinde evinin önünde yolu kapatan polisleri uyardığı için dövülen Volkan Karaaslan’ın imdadınakoşan annesi de dövüldü. Karaaslan, suç duyurusunda bulundu.

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’nde arabasını evinin önüne park etmek isteyen Volkan Karaaslan isimli yurttaş, yolu kapatan polisleri uyarmak amacıyla kornaya bastı. Polisler tarafından darp edilen Volkan ile annesi Filiz Karaaslan’ın görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. Bir grup polisin aileye hakaretler eşliğinde şiddet uyguladığı görülüyor. Polis şiddetine maruz kalan Volkan Karaaslan ile annesi Filiz Karaaslan, yaşananları MA’ya anlattı.

Volkan Karaaslan, aracını evin önündeki otoparka park etmek için polise korna çalarak, “Müsaade eder misiniz arabamı park edeyim” dedikten sonra polisin arabasının camına sert bir şekilde vurarak, yüksek sesle “Kimliğini ver” dediğini aktardı. Arabadan indikten sonra polisin Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulaması yaptığını söyleyen Karaaslan, GBT’yi neden yaptıklarını sorması üzerine polisin kendisine ”Merak etme terörle ilişkin olsa seni burada infaz ederim” dedi. Polisin kendisini bahçe duvarına doğru götürerek, küfürler eşliğinde gözüne biber gazı sıktığını söyledi. Bunun üzerine olayın büyüdüğünü kaydeden Karaaslan, ”Tepki gösterdiğim için tekme tokatla kafama ve yüzüme vurdular. Uzun süre darp edildikten sonra balkondan annem gördü, aşağıya indi. Beni ellerinden almaya çalışırken o da darp edildi” diye konuştu. 

Kafasına ve yüzüne aldığı darbeler sonucunda şişkinlik oluştuğunu gösteren Karaaslan, darp raporu almasına rağmen bir buçuk gün gözaltında tutulduğunu aktardı. Karaaslan, “Polisin şiddetini yaşamayana kadar böyle bir şeyin olacağına inanmazdım. Annem dakikalarca polis tarafından şiddet gördü. Devlet ve polisin hiçbir şekilde halkı korumadığını gördüm. Kadına şiddet uygulayan bir devlet anlayışı olabilir mi? Psikolojik olarak kötü bir durumdayım. Annemin şiddet görürkenki an aklıma geldikçe içim parçalanıyor. Olay olduğunda beri doğru düzgün uyuyamıyorum” şeklinde konuştu.

Kendisini darp eden polisler hakkında İzmir Adliyesi’nde savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Karaaslan, sonuna kadar davanın takipçisi olacağını kaydetti. 

Anne Filiz Karaaslan (51) ise yaşadığı şiddeti şu şekilde aktardı: “Evde kızımla konuşurken dışarıdan bağırtılar gelmeye başladı. Aşağıya koştum ve oğlumun darp edildiğini gördüm. O sırada polis çocuğuma senin ‘Annene bilemem ne yaparım’ diye bağırıyordu. Ben de çocuğumu polisin elinden almak için araya girdim. Polise sen nasıl çocuğumu darp edip küfür ediyorsun diye karşı çıktım. Bunu söyleyince polisler kafama isabet edecek şekilde yumruklayıp yere yatırdılar.”

Karaaslan, kendilerine yapılan haksızlığın cezasız kalmamasını isteyerek, “Devletin polisi bunu yapıyorsa herkes istediği her şey yapabilir. Yaşadığım hukuksuzluğunu sonuna kadar mücadelesini vereceğim” dedi.  İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.