YPJ’nin ilk şehitlerine vefa

Kadın Haberleri —

.

.

  • YPJ, düzenlediği törenle ilk kadın şehitler Silava ve Bêrîvan’ı andı.

ŞEHBA

Kadın Savunma Birlikleri YPJ (Yekîneyên Parastina Jinan),  22 Mayıs 2013’te Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Aqibê köyünde çete gruplarının saldırılarına direnirken şehit olan Silava (Têkoşer Meryem Mihemed) ile El-Nusra çetelerinin Şêrawa’ya saldırısı esnasında 28 Mayıs 2013’te şehit düşen Bêrîvan’ı (Bêrîvan Qelender) düzenlediği askeri bir törenle andı.

Törende konuşan YPJ’li komutan Evîndar Efrîn, şehit Silava ve Bêrîvan’ın 2011 yılında başlayan Rojava devriminin öncüleri olduğunu belirtti. İki şehit arkadaşlarının yurtseverlik ruhu ile büyüdüğünü ve genç yaşta katıldıkları özgürlük saflarında şehit düştüklerini belirten Evîndar Efrîn, “Bizler de şehit Silava ve Bêrîvan yoldaşın izinden gideceğiz ve başarıya ulaşacağız. Bir kez daha şehitlerimize, önderliğimize ve halkımıza sonuna kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Şehit Bêrîvan’ın kardeşi Şaristan Bêrîvan da anma töreninde yer aldı. Mayıs ayının şehitler ayı olduğunu belirten Şaristan, devamla;  “Şehit Silava ve Bêrîvan da Mayıs ayında şehit düştü. İki şehidimiz de baharda yaşamı süsleyen çiçekler gibiydi. Onla halka güç verdi, biz de onların izinde yürüyeceğiz. Şehitler sayesinde özgür bir yaşamı tanıdık ve onların mücadelesini büyüteceğiz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.