Yunanistan’daki eylem 55. günde  

Yurt Dışı Haberleri —

  • Yunanistan’ın Lavrion Kampı’nda kalan Kürdistanlılar Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması ve cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek amacıyla 4 Ocak’ta süresiz dönüşümlü açlık grevini başlattı. 11. grubun devraldığı eylem coşkulu bir şekilde devam ediyor.

 

ERDOĞAN ZAMUR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması ve artan hak ihlallerini protesto etmek amacıyla cezaevlerinde 27 Kasım’da süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemi başlatıldı. Cezaevlerinde başlatılan direnişe destek amacıyla Mexmûr’da başlatılan eylem 72. günde Yunanistan’daki eylem ise 54. günü geride bıraktı.

Hayrettin Acar

Özgür olana kadar durmayacağız

Eylemin öncülüğünü yapan TCŞ aktivisti Çekdar Merdin,22 yıldır süren tecridin bitmesinin ötesinde Önderlerinin özgürlüğünü istediklerini söyleyerek, "Eylemi sürdürenler Kürdistan’ın 4 parçasındaki göçmenlerdir. Önderlik özgür olana kadar durmayacağız. Buradan 4 parça Kürdistan ve Avrupa’daki bütün gençlere sesleniyoruz. 2021 yılını Önderliğin özgürlük yılı yapmak için bulunduğumuz her alanda harekete geçmeliyiz” dedi.

Fatma Merdin

Barışın anahtarı

Eyleme katılanlar arasında  Öcalan üzerindeki tecridi ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretini protesto etmek için 27 Eylül 2018’de Almanya’nın Ingolstadt kentinde bedenini ateşe vererek şehit düşen Ümit Acar'ın babası Hayrettin Acar da var. Hayrettin Acar bu tecridin tüm Kürt halkına uygulandığına vurgu yaparak, "Başta gerilla olmak üzere halkımız Önderliğine bağlıdır. Nasıl ki Mazlumlar, Hayriler, Ümitler bedenini ortaya koyarak bu mücadeleye katkı sundularsa bugün de başta zindanlar olmak üzere 4 parça Kürdistan’da halkımız da mücadeleyi büyütecektir” diye konuştu.

Abdullah Kerboran

İnsanlık suçu işleniyor

Eylemcilerden Fatma Merdin ise, “Tek çözüm Önderliğin özgürlüğüdür” derken eylemde yer alan Abdullah Kerboran ise "Önder Apo üzerindeki tecridi kırmak için cezaevlerinde başlatılan direnişi sahiplenmek için bu eyleme katıldım. Tecrit bir insanlık suçudur. Önder Apo üzerinde de bir insanlık suçu işleniyor. Biz o tecridi kırmak için her zaman ve  her koşulda mücadele etmeye hazırız" diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.