Yurt dışı için Seçim Koordinasyonu

Emek ve Özgürlük İttifakı - Avrupa ve Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu / Foto: Deniz BABİR

Emek ve Özgürlük İttifakı - Avrupa ve Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu / Foto: Deniz BABİR

  • Emek ve Özgürlük İttifakı, Avrupa ve Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu oluşturuldu.

Emek ve Özgürlük İttifakı, Avrupa ve Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu oluşturuldu.

Emek ve Özgürlük İttifakı’na üye partilerinin Avrupa’daki temsilcileri, değişik kurum, kuruluş ve örgütlerin sözcüleri ile değişik alanlardan şahsiyetler dün Almanya'nın Köln kentinde bir araya geldi. Toplantıda, 13 kişiden oluşan “Emek ve Özgürlük İttifakı Avrupa ve Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu” belirlendi.

Koordinasyon açıklamasında, şunlar ifade edildi: "Avrupa’da önümüzdeki dönemde birlikte seçim çalışması yürüteceğimiz Emek ve Özgürlük İttifakı’na üye partiler, ittifakı destekleyen değişik kurum, kuruluş ve örgütler başta olmak üzere, değişik alanlardan şahsiyetlerin rolü önemli olacaktır. Eşitlik, özgürlük, kardeşlik, barış ve demokrasi talep eden tüm herkese ulaşabilecek bir örgütsel ağ ve yapı oluşturmamız elzemdir. Bunun için başta Avrupa kıtasındaki değişik ülkeler olmak üzere dünyanın değişik yerlerindeki seçmene ve seçim çalışması yürütecek insanlara ulaşmamız önemli bir sorumluluktur.

 

Avrupa ve Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu / Foto: Deniz BABİR

 

Tüm seçmenlere ulaşma hedefi

Sadece örgütlü yapılarımızı değil demokrasi, adalet, özgürlük yanlısı ulaşabildiğimiz ve ikna ettiğimiz tüm kesimleri bu seçim çalışmalarımıza ortak yapmalıyız. Özgür ve demokratik bir gelecek için kapsayıcı, bütünleştirici, ön yargıları kıran, yoldaşça ve kolektif bir çalışma yürütmemiz önemlidir. Kim olursa olsun seçmen olan herkese geçmişte hangi partiye oy verdiğine bakılmaksızın tüm seçmenlere ulaşma, seçimde Emek ve Özgürlük İttifakı’na oy vermeleri ve Emek ve Özgürlük İttifakı için çalışmaya ikna etmeliyiz."

15 Şubat'a kadar komisyon ve komiteler

Tüm bileşenlerin kendi yapıları ile toplantılar yaparak ortak planlama ve çalışmaya kavuşturmasını hedefleyen Koordinasyon, seçmenin olduğu tüm ülkelerde, şehirlerde komisyonlarını ve komitelerini en geç 15 Şubat’a kadar oluşturmayı kararlaştırdı. Açıklamada, önümüzdeki dönemde iki aşamalı bir çalışma yürütüleceği belirtildi;

* Her bölgede kayıtlı seçmen sayısını tespit etmek ve kayıtlı olmayan seçmeni kayıt etmek.

* Tek tek seçmenleri ziyaret ederek ikna etmek. KÖLN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.