Zapatistalar ve Kürtler buluştu

Dünya Haberleri —

Zapatistalar Kürtlerle buluştu

Zapatistalar Kürtlerle buluştu

  • Beş ayrı kıtaya doğru "Diğerlerini dinlemeye ve onlardan öğrenmeye gidiyoruz" sloganıyla yola çıkan Zapatistalar, Frankfurt Exzess’de Kürtlerle bir araya gelerek ortak mücadele ve dayanışma mesajı verdi.

Beş ayrı kıtadan yola çıkan ve Çarşamba günü Frankfurt’a varan Zapatistalar gerçekleştirdikleri yürüyüşle kendileri gibi direnen, mücadele eden, başkaldıran haklarla bir araya gelmeyi hedefliyor. "Diğerlerini dinlemeye ve onlardan öğrenmeye gidiyoruz" diyen Zapatistalar önceki günü Exzess’de Kürtlerle bir araya geldi. Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) meclis bileşenleri, Civaka Azad yetkililerinin de katıldığı buluşmada Zapatistalı grup mücadele geçmişlerini anlattı. Ardından ise Kürtler özgürlük hareketi ve demokratik konfederalizm ve kadın kurtuluş ideolojisine ilişkin bilgilendirme yaptı. Frankfurt’a ilk vardıklarında Kürtler ve enternasyonalistler tarafından kitlesel olarak karşılanan Zapatistalar ayrıca Frankfurt Amara Kürt Kadın Meclisi üyeleriyle de bir araya geldi.

Meksika hükümeti protesto edildi

İsviçre’nin başkenti Bern’de ise Meksika Elçiliği önünde, Meksika hükümetinin Zapatista gerillalarına yönelik saldırısı protesto edildi. Eyleme İsviçre’de yaşayan Zapatista taraftarları, İsviçreli sivil toplum kuruluşları ile Kürt Toplum Merkezi üyeleri katıldı. Meksika hükümetinin 11 Eylül günü Zapatista gerillalarına yönelik saldırısında 2 Zapatista gerillası kaçırıldı, ertesi gün ise başka bir Zapatista gerillası paramiliter çeteler tarafından katledildi.

"40 yılı aşkın bir süredir Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELZN) ve Zapatista hareketi olarak; kapitalist, sömürü politikalarına karşı halk iradesine dayalı özerk bağımsızlık için mücadele verilmektedir" denilen açıklamada şu mesaj verildi: "Başta İsviçre olmak üzere Avrupa'da Zapatistalarla dayanışarak mücadeleye destek vermek istiyoruz. Meksika hükümetinin kaçırdığı José Antonio Sánchey Juárez ve Sebastián Nuñuez Pérez'in derhal serbest bırakılsın."

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.