Zap’ta tek gerilla kaybı yok

.

.

  •  Zap bölgesindeki başarılı eylemlerin ardından Türk Savunma Bakanı tarafından yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirten HPG BİM, Zap’ta değil 20, bir gerillanın bile şehit düşmediğini, hatta burnunun bile kanamadığını bildirdi. 

 

Türk ordusu, bütü teknik olanaklarına ve saldığı savaş unsurlarına rağmen gerilla karşısında ilerleme sağlayamıyor. Büyük bir direniş sergileyen gerillalar, bu mevsim koşullarında bile başarılı eylemler yaptı. Önce Zap’ın Şehîd Munzur alanında, ardından Cîloyê Biçûk silsilesindeki eylemlerde onlarca Türk askeri savaş dışı bırakıldı, ilk devrimci operasyonda 8 askerin cenazesinin üzerine gidildi. Bazı kayıplarını açıklamak zorunda kalan Türk ordusu ise hemen karşılık verildiğini ve 20 gerillanın şehit edildiğini iddia etti. Bu iddia, HPG BİM tarafından yalanlandı. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, gerilla eylemleri ve Türk saldırılarıyla ilgili ayrıntıların yanı sıra Türk ordusunun iddialarına yanıt verildi. 

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 9 Aralık günü Zap’ın Cîloyê Biçûk silsilesinde bulunan Türk güçlerine ait 2 mevzi hareketli gerilla timleri tarafından sızma ve baskın taktikleri iç içe kullanılarak hedef alındı. Gerillalar, mevzilerin içerisine sızdığında, Zap bölgesinde geliştirilen etkili eylemler sonucu ağır darbeler alarak paniğe kapılan işgalci Türk ordusunun mevzileri boşaltarak araziye dağıldığını anladı. Bunun üzerine arazideki işgalci güçlerden bir grubun yerini tespit ederek eylem alanında yeni bir eylem planlayan gerillalar, planlama temelinde Türk birliğine saat 11.40’ta iki koldan baskın yaptı. Birinci eylem kolu, içinde işgalcilerin bulunduğu bir çadırı yakın mesafeden ferdi silahlarla vurdu; 3 askeri öldürdü. İkinci eylem kolu ise, suikast taktiğiyle vurarak 2 askeri öldürdü. Ölmeyen askerler de panik içinde dağıldı. Profesyonel hareketli gerilla timleri, hiçbir kayıp vermeden bu eylemi başarılı bir şekilde tamamladı.

*  Türk ordusu, aynı gün saat 21.20’de Garê bölgesine bağlı Girê köyünü savaş uçaklarıyla bombaladı. 

*  Garê bölgesinin Meyrokê alanında bulunan Sêdarê köyü de 11 Aralık günü 09.40-11.40 saatleri arasında 6 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Zap bölgesine bağlı Çemço ve Sîda alanları, 10 ve 11 Aralık günü savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

Türk kamuoyuna yalan söylüyor

* Gerillaların Zap bölgesinde geliştirdiği Devrimci Operasyon ve eylemler sonucunda ağır bir darbe alan Türk ordusu, yaşadığı hezimeti saklamak ve kamuoyunu yanıltmak için Türkiye kamuoyuna her gün aslı astarı olmayan yalan haberler servis ediyor. Son olarak da TC’nin özel savaş bakanı Hulusi Akar, Zap’ta 20 gerillanın şehit edildiği yalanını söyleyerek kendisini faşistlere alkışlattı. Ancak söyledikleri tümüyle yalandır. Hulusi Akar’ın bu yalan sözlerine AKP-MHP faşist rejiminin özel savaş medyası bile inanmadı ve yer vermedi. Bir kez daha bilinmelidir ki; Zap’taki son başarılı eylemlerde bir tek gerillanın burnu dahi kanamadı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.