Zîlan’ı anlamak çizgisinde yürümektir

Kadın Haberleri —

Zeynep Kınacı (Zilan)

Zeynep Kınacı (Zilan)

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Zîlan'ın yoldaş olmanın en soylu örneği olduğunu belirterek, "Zîlan’ı anlamak ve onunla yoldaş olmak, ancak çizgisinde yürümekle mümkündür" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, gerilla Zîlan'ın (Zeynep Kınacı) 30 Haziran 1996'da Dersim'de gerçekleştirdiği eylemin yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Zîlan'ın yaşamı, duruşu, yürüyüşü ve eylemiyle Kurdistan’da bir sembol, çizgi ve tarz haline gelip ölümsüzleştiğini vurgulayan Eşbaşkanlık, "Zîlan kendini sözle değil, eylemle ifade ederek sahici ve hakiki gerçeğin ve yaşamın sahibi oldu. Tarihsel eylemini gerçekleştirirken yaşamı çok sevdiğini, ona bağlı olduğunu ve eylemi de bunun için yaptığını belirtti. Bu duruş ve derinlik ancak özgürlük çizgisinde yürüyerek anlaşılabilir ve yakalanabilir. Dolayısıyla Zîlan’ı anlamak ve onunla yoldaş olmak, ancak çizgisinde yürümekle mümkündür" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın "Zîlan komutan; bizler ise onun çizgisinde yürüyen savaşçılarız" diyerek, Zîlan ve eyleminin çok iyi anlaşılması gerektiğini salık verdiğini hatırlatan Eşbaşkanlık, şunları vurguladı: "İçerisinden geçtiğimiz böylesi bir süreçte Zîlan gerçeğini anlamaya ve bunda derinleşmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Zîlan, özgürlüğe tümden adanmanın ve en zor şartlarda bile başarılı olmanın adı ve ifadesidir. Bu bakımdan her militanın, her Kürt'ün, her kadının, dünyanın her yerinde özgürlük arayışı ve mücadelesi içerisinde olan herkesin Zîlan gerçeğini anlamasına ve bunda derinleşmesine ihtiyacı vardır."

Yoldaş olmanın soylu örneği

Türk devletinin, Kürt Halk Önderi'ni imha etmek için harekete geçtiği ve imha saldırıları gerçekleştirdiği bir dönemde Zîlan'ın bu eylemi düzenleyerek, bağlılığın nasıl olması gerektiğini de ortaya koyduğunu hatırlatan Eşbaşkanlık, şöyle devam etti: "Bu eylemiyle yoldaş olmanın en soylu örneği de oldu. Fedai çizgide yeni bir tarzı ve düzeyi ifade ediyor. Bu Apocu fedai tarzda zirveye ulaşmaktır. Şüphesiz Kürdistan Özgürlük Gerillası bu tarzı esas almakta, direnmekte ve savaşmaktadır.

Zîlan, her şeyden önce Kurdistan halkı açısından tüm değerlerin yaratıcısı olan Önder Apo gerçeğini anlamanın, bağlılığın ve yoldaş olmanın ifadesidir. Dolayısıyla bizler açısından Zilan gerçeğini anlamak ve onun çizgisinde yürümek, Önder Apo gerçeğinde daha fazla derinleşmektir.” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.