“Demokratik Konfederalizm” Hintçe yayınlandı

Dünya Haberleri —

Hintçe

Hintçe "Demokratik Konfederalizim" broşürü

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri artık Hintçe de okunabilecek. Öcalan’ın "Demokratik Konfederalizm" broşürünün çevirisini Vijay Bharatiya yaptı. 

Broşürün Hintçe basılmasına ön ayak olan Hintli ekolojist akademisyen Ashish Kothari, “Kürt Özgürlük Hareketi, radikal demokrasinin tüm halklar için geçerli olacak şekilde yeniden yorumlanmasına yardımcı olan, dünyadaki en ilham verici ve önemli hareketlerden biridir” dedi. 

Bugüne kadar 17 dilde
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın toplumsal sorunlara dair sistematik çözümler önerdiği yeni sosyalist yaklaşımı birçok dilde yayınlanan kitapları ve broşürler ile halklara ulaşıyor. Bugüne kadar Öcalan’ın fikirleri Kürtçe’nin Kurmancî, Soranî lehçeleri olmak üzere Farsça, Arapça, Almanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, İsveççe, Felemenkçe, Danca, Korece, Katalanca, Baskça ve Yunanca gibi 17 dile çevirilerek kitap ve broşür olarak basıldı. Son olarak Demokratik Modernite Akademisi tarafından Hintçe bir broşür yayınlandı. Öcalan’ın düşüncelerinin farklı dillerde çevrilen kitap ve broşürlerine https://www.ocalanbooks.com/ ve  https://democraticmodernity.com/blog adresinden ulaşabilinir.
Yayınlanan “Demokratik Konfederalizm” broşürünün çevirisini Vijay Bharatiya yaptı. Broşürde Kurdistan ve Kürt toplumunun tarihi kısaca anlatılıyor. Ayrıca Kurdistan İşçi Partisi’nin (PKK) gelişimi ve demokratik konfedaralizm modeline de yer veriliyor. 28 sayfalık broşürde Demokratik Konfedaralizm, Kurdistan’ın dört parçasında yaşanan pratikler ile anlatılıyor. 

‘Tam zamanında basıldı’ 
Kitabın Hintçeye çevirilmesinde rol sahibi olan Hintli ekolojist akademisyen Ashish Kothari, Kürt Özgürlük Hareketi’nin Hindistan’da tanınmasının önemine değinerek, “Kürt toplumunun adalet arayışının temelini oluşturan bazı temel fikirlerin yer aldığı bu broşürün Hintçe çevirisinin yayınlanması tam zamanında oldu” dedi.

Kürt halkı ilham veriyor 
Kürt Özgürlük Hareketi’ni “Radikal demokrasinin tüm halklar için geçerli olacak şekilde yeniden yorumlanmasına yardımcı olan, dünyadaki en ilham verici ve önemli hareketlerden biri” olarak tanımlayan Kothari şunları söyledi: “Hindistan, otoriter ve son derece bölücü siyasi güçlerin yükselişiyle birlikte demokrasinin en kötü krizlerinden birini yaşıyor. Bu güçlere direnmeye çalışan ve alternatifler için mücadele eden halk hareketlerinin, Kürt kadınları ve toplumunun ki gibi hareketlerden ilham almaya ihtiyacı var.” 

Yunanistan'daki eğitimden notlar
Demokratik Modernite Akademisi'nin Mayıs 2023’te Yunanistan’da verdiği seminer Yunanca broşür olarak yayınlandı. Kürt Özgürlük Hareketi’nin tarihi, mücadele deneyimleri, Kürt Kadın Hareketi, Jineoloji ve demokratik modernite konuları da broşürde yer alıyor. HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.