'Sizden öğrenecek çok şeyimiz var'

Kadın Haberleri —

.

.

  • Camilla Power: Jineoloji, Kürt kadınların dünya kadınlarına en önemli hediyesidir. Kobanê’deki kadın direnişçilerin, İslamcı faşist ataerkillerden devrimi korumaları, direnç ve azimleri, dünyanın her yerindeki kadınlar için ilham kaynağı oldu. Çok zor olduğunu biliyoruz ama siz bizim ilham kaynağımızsınız."

EREM KANSOY
LONDRA

Avrupa’daki kadın hareketlerinin öncülerinden, University College London öğretim üyesi Antropolog Camilla Power, ve Stop the War Koalisyonu kurucularından Lindsey German,  Rojava’daki Kürt kadınlara dayanışma mesajı iletti. Kadınlar, Kürt kadınlarının yeni bir yaşamın inşasında aldıkları önemli rolün kendilerine ilham kaynağı olduğunu vurguladı. 

Jineoloji dünya kadınlarına bir hediye

Rojava Devrimi’nde kadının öncülüğüne vurgu yapan Camilla Power, “Kadınların devrime öncülük ettiği başka bir örnek yok. Kürt kadınları öncülüğünde, Asuri, Ermeni, Arap, Süryani, Êzîdî kadınlar da devrimdeki yerini aldı. Dünyada artık Rojava’daki devrimden haberdar olmayan yok. 2014’de Jineoloji konferasına katıldım. Kadınlar orada yeni bir yaşamın inşasını gerçekleştiriyordu, bundan çok etkilendim. Jineoloji, Kürt kadınların dünya kadınlarına en önemli hediyesidir. Kadın gücünün bilimidir. Kobanê’deki kadın direnişçilerin, İslamcı faşist ataerkillerden devrimi korumaları, direnç ve azimleri, dünyanın her yerindeki kadınlar için ilham kaynağı oldu. 2015 yılında da Rojava’yı ziyaret ettim. Kadınlar devrimi bir adım öne taşıyarak, bölgede yeni bir politik sistem de yaratıyorlar, kadın haklarını koruyorlar ve baskıyı önlerken aynı zamanda savaşı da yönetiyorlar” dedi.

Yanınızdayız, başaracağız

Rojava’daki sistemin jineoloji ile birlikte tüm dünyada örnek olduğunun altını çizen Camilla, “Rojava’daki tüm Kürt kız kardeşlerim, anneler, ablalar teyzeler, mücadelenizde yanınızdayız ve başaracağız. Çok zor olduğunu biliyoruz ama siz bizim ilham kaynağımızsınız, sizden öğrenecek çok şeyimiz var. Kadınlar sadece çocuk bakıcısı değil, dünyayı koruyanlardır. Kadın, demokrasi ve ekoloji mükemmel bir üçgendir. Rojava’dayken Foza Yûsif’in, ‘eğer kadın gelişirse devrimi gerçekleştirir’ dediğini hatırlıyorum” diye konuştu.

Yaşanabilir bir dünya için mücadele ediyorlar

Stop the War Koalisyonu kurucu üyesi Lindsey German, “Daha yaşanır bir dünya için, Kürt kadınlarının mücadelesine ortak olmalıyız” diyerek, “Devlet baskısı ve yoğun saldırılara rağmen Kürt kadının örgütlü mücadelesi tüm dünyaya ilham kaynağı oldu. Tüm dünyanın daha yaşanabilir bir dünya olması için mücadele ediyorlar. Rojava ve bölgede Kürt kadınlar çok büyük bir rol oynuyor. Bugün onlara mesajım şu ki; sizinle dayanışma içerisindeyim, yoldaşlarıma, kız kardeşlerime, arkadaşlarıma özgürlük umuyorum. Biliniz ki Britanya’da elimizin ulaştığı her yerde sizin için destek çağrılarına devam edeceğiz” diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.