10 Kasım’da 8 asker öldü

  •  Gerillalar, 10 Kasım günü Girê Amediyê’deki işgalci Türk askerlerini hedef aldı; 8 Türk askerini öldürdü.

 

Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’nda devam eden kimyasal ve yasak patlayıcıları da kullandığı saldırılarına karşı direnen gerilla, eylemlerle de yanıt veriyor. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam den savaşla ilgil şu bilgiler verildi:

* Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesi’nin Girê Cûdî Direniş Alanı’na 11 Kasım saat 02.30’da indirme yapmak isteyen helikopterlere, YJAStar gerillaları tarafından ağır silahlarla müdahale edildi.

*  Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki 1 MOBESE kamerası, 9 Kasım saat 07.30’da imha edildi.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 10 Kasım saat 08.45 ve 15.05’te ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi darbelendi.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’nda 10 Kasım saat 07.30’da ilerlemek isteyen Türk askerleri, 2 kez sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vuruldu; 2’si öldürüldü. 

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 10 Kasım günü 08.10 - 17.25 saatleri arasında ferdi, orta otomatik ve ağrı silahlarla vuruldu; 6’sı öldürüldü. 

* Girê Amediyê Direniş Alanı’nda 10 Kasım’da ilerlemek isteyen kırıcı kepçe vuruldu ve darbelenen araç alandan uzaklaştı.

* Türk ordusu, 9 Kasım’da Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 2 kez yasaklı patlayıcılarla bombaladı.

* Şehîd Delîl Batı Zap’ın Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 10 Kasım’da 4 kez patlayıcı yüklü dronlarla bombalandı.

* Şehîd Delîl Batı Zap’ın Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 10 Kasım’da 5 kez yasaklı patlayıcılarla bombalandı.

* Metîna’nın Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ise 9, 10 ve 11 Kasım’da 15 kez kimyasal gazlar ve 2 kez yasaklı patlayıcılarla bombalandı.

* Türk savaş uçakları, 10 ve 11 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap’ın Girê Bahar Direniş Alanı’nı 1 kez; Metîna’nın Gundê Şêlazê Alanı’nın 1 kez ve Xakurkê’nin Goşînê ve Girê Şehîd Hawar alanlarını 3 kez bombaladı. 

* Helikopterler ise 9, 10 ve 11 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap ve Xakurkê bölgelerini bombaladı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgelerine top atışları da devam etti.  BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.