10 yaşındaki çocuk kürtaj için eyalet değiştirdi

Kadın Haberleri —

.

.

  • ABD’nin Ohio eyaletinde tecavüz sonucu hamile kalan çocuk kürtaj olmak için eyalet değiştirdi.

ABD Yüksek Mahkemesi, Haziran ayında aldığı bir kararla kürtaj hakkını koruyan ‘Roe v. Wade’ kararını iptal etti.  Milyonlarca Amerikalı kadının mağdur edildiği karar ardından 26 eyalette kürtaj yasaları hızla değişti. Bugün de tartışma konusu olan ve ciddi bir sorun teşkil eden kürtaj yasağı yeni sorunları beraberinde getirdi. ABD’nin Ohio eyaletinde tecavüz sonucu hamile kalan 10 yaşındaki çocuk kürtaj olamadığı için başka bir eyalete geçmek zorunda kaldı.

.
Gershon Fuentes

Tecavüze uğrayan çocuk hamile kaldı

BBC’nin geçtiği habere göre, ABD’nin Ohio eyaletinde 10 yaşındaki bir çocuk tecavüz sonucu hamile kaldı. Geçtiğimiz salı günü çocuğa tecavüz ettiği tespit edilen 27 yaşındaki Gershon Fuentes gözaltına alındı.  Fuentes’in suçunu kabul ettiği belirtilirken, mahkemenin Fuentes’i suçlu bulması halinde müebbet hapis cezasına çarptırabileceği belirtildi.

1 Temmuz’da haber kuruluşlarına konu olan olayda Ohio eyaletinde kürtaj yaptıramayan kız çocuğu, İndiana eyaletinde kürtajın hala yasal olduğu Indianapolis kentine gitmek zorunda kaldı.

Ohio’da 6. haftadan sonra kürtaj yasak

Ohio eyaleti, tecavüz ve ensest vakaları da dahil 6. haftadan sonra kürtaj hakkını yasakladı.

Indianapolis Star gazetesinin haberine göre Ohio’daki olay sonrası kürtaj için başvuruda bulunan kız çocuğu 6 hafta 3 günlük hamileydi.

Olayla ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, yeniden Yüksek Mahkeme kararını kınadığını söyledi ve “O küçük kız olduğunuzu düşünsenize” dedi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.