100’den fazla eve baskın

  • Amed’de başlatılan soruşturma kapsamında, 5 kent ve ilçelerde 100’ü aşkın eve baskın düzenlendi. Çoğu Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı mahallelerde olmak üzere onlarca kişi gözaltına alındı. 

 

Amed’de “örgüte finans sağladıkları” iddiasıyla başlatılan bir soruşturma kapsamında 105 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararla birlikte Amed, İstanbul, Ankara, Adana ve Aydın kentlerinde dün sabah saatlerinde 100’ü aşkın eve askerlerce baskın düzenlendi.  

Ev baskınlarının çoğu Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin kırsal mahallelerinde yapıldı. Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe (Helhel) ve Lice’ye bağlı Ortaç (Nenyas) mahallelerine sabah saatlerinde asker tarafından baskınlar düzenlendi. Baskınlarda çok sayıda evde arama yapıldığı, evlerdeki eşyaların dağıtıldığı ve bazı yurttaşların darp edildiği belirtildi. İki mahallede, Hasıl Tekin, Cevdet Tekin, Yahya Tekin, Önder Yıldırım, Yusuf Yıldırım, Mustafa Toprak, Metin Çakır, Nevzet Demirhan, Vedat Çakır, Sedat Çakır, Vedat Çakır, Metin Çakır, Fesih Tekin ve Şemsettin Çakır’ın gözaltına alındığı kaydedildi. 

Ev baskınlarında toplam kaç kişinin gözaltına alındığı konusunda bilgi alınmazken, alınanların Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü belirtildi. 

 

İstanbul’da 14 gözaltı

Birleşik Devrimci Parti ve Dev-Güç üyelerini hedef alan baskınlarda, 14 kişi gözaltına alındı. 

İstanbul’da Birleşik Devrimci Parti ve Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç) üyelerine yönelik gözaltı operasyonu düzenlendi. Sabah saatlerinde İstanbul’un ilçelerinde gerçekleştirilen ev baskınlarında, 14 kişi gözaltına alındı.  Dosyada gizlilik kararı olduğu için gözaltıların gerekçesine ilişkin bilgi edinilemedi. Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Beyza Çapar, Sedef Özer, Bekir Açar, Başak Yeşilot, Ömer Şengül, Özgür Sazlık, Murat Pircan Yaratan, Yeşim Tükel, Çağla Deniz Gündüz, Hasan Taş, Mazlum Oruç, Umut Doğan, Muhammed Şahin Uca ve İbrahim Zencir.

 

Patnos’ta dört tutuklama

Patnos’ta 20 Haziran’da gözaltına alınan 6 kişiden dördü tutuklandı. 

Ağrı’nın Patnos ilçesinde 20 Haziran’da yapılan ev baskınlarında 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Şirin Kurt, Resul Kurt, Abdullah Kurt, Coşkun Çetres, İsmet Gürel ve İslam Acar, Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tamamlanan ifade işlemleri ardından dün gece adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadeleri ardından Şirin ve Resul Kurt serbest bırakılırken, Abdullah Kurt, Coşkun Çetres, İsmet Gürel ve İslam Acar ise tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Abdullah Kurt, Coşkun Çetres, İsmet Gürel ve İslam Acar, hakimlik tarafından “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutukladı. 

 

İHD’li Onaran gözaltına alındı

İHD İstanbul Şube yöneticisi Hatice Onaran, evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Hatice Onaran, Edirne Savcılığı tarafından yürütülen 2019 tarihli bir soruşturma kapsamında bu sabah evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İHD İstanbul Şubesi, Onaran’ın serbest bırakılmasını istedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.