11 Eylül'de 11 ülkede Öcalan için alanlara

Kadın Haberleri —

TJK-E

TJK-E

  • Kürtler ve dostları TJK-E öncülüğünde 11 Eylül Cumartesi günü (yarın) Avrupa’nın onlarca kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çıkacak.

 

Avrupa Kürt Kadın hareketi (TJK-E) öncülüğünde en az 11 ülkede, onlarca merkezde eylemler yapılacak. "Biz kadınlar, zafer hamlemizin ikinci yılına girerken "Dem Dema Azadiyê ye! Önder Apo’nun Özgürlüğü Bizim Özgürlüğümüzdür!" şiarıyla mücadelemizi büyütme ve zafere götürme kararlılığına sahibiz" diyen TJK-E ekledi: "Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak, Kürt halkının zafer hamlesini yeni bir aşamaya taşıma iddiamız tamdır. Bu temelde başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı, demokratik güçleri ve dostlarımızı Önder Apo'nun etrafında kenetlenmeye, 11 Eylül Cumartesi günü Avrupa'nın birçok merkezinde Avrupa Kürt Kadın hareketi (TJK-E) öncülüğünde yapılacak olan eylemlere katılmaya çağırıyoruz.”

11 ülkede onlarca merkezde

Eylemler, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsveç, İsviçre, Avusturya, İngiltere, Finlandiya, Norveç ve Danimarka’da çok sayıda merkezde düzenlenecek.

Almanya’nın Berlin, Köln, Stuttgart, Frankfurt, Hannover, Saarbrücken, Hamburg; Fransa’nın Paris, Marsilya, Bordeaux, Draguignan, Strasbourg kentleri ile; İsviçre’de Basel; Hollanda’da Den Haag; Belçika’da Brüksel; İngiltere’de Londra; Avusturya’da Viyana; İsveç’te Örebro; Finlandiya’da Helsinki; Norveç’te Oslo, Danimarka’da Kobenhavns eylemlerin gerçekleştirileceği merkezler arasında.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.