12 asker öldürüldü

Gerilla Eylemi

Gerilla Eylemi

  • Türk ordusunun ağır bombardımanı altında eylemlerle yanıt veren gerilla, 12 Türk askerini daha öldürdü.

Medya Savunma Alanları'ndaki savaşta kayıplarının önüne geçmeyen Türk ordusu, savaş mevzilerini ve tünellerini 17 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla; direniş alanları 33 kez savaş uçakları ve onlarca kez de obüslerle bombaladı. Ağır bombardımana rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 15 Türk askerini daha savaş dışı bıraktı; 1 saldırı ve 1 Skorsky helikopteri darbeledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dünkü yazılı açıkalamasında saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgileri verdi:

Avaşîn Bölgesi

* Werxelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 6 Haziran günü saat 10.50’de ağır silahlarla vuruldu.

* Mervanos alanına 6 Haziran günü saat 14.30 ve 14.55’te girmek isteyen helikopterler vuruldu; 1 saldırı ve 1 Skorsky helikopter darbelendi. 

Metîna Bölgesi

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Savuşka savaş mevzileri çevresinde 6 Haziran günü saat 12.00’de hareket halinde olan Türk askerleri, ağır silahlarla vuruldu. 

* Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Zemanî savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri de 6 Haziran günü saat 14.00’te suikast taktiğiyle hedef alındı; 2'si öldürüldü. 

Zap Bölgesi

* Karker Direniş Alanı çevresindeki Türk askerleri, 5 Haziran günü saat 22.20'de ve 6 Haziran günü saat 19.15’te ağır silahlarla vuruldu. 

* Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Hewrê savaş tünellerine 6 Haziran günü saat 18.00’de yaklaşmaya çalışan Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü, 1'i ise yaralandı. 

* Karker Direniş Alanı’nda 6 Haziran günü saat 17.00’de konumlanmak isteyen Türk askerleri, yarı hareketli gerilla timleri tarafından sızma ve suikast taktikleriyle iki koldan hedef alındı. El bombaları ve ferdi silahlarla askerlerin üzerine giden gerilla, en az 4 Türk askerini öldürdü. Aynı gün saat 17.10’de savaş mevzilerine patlayıcılarla saldırmak isteyen Türk askerlerine, bu kez YJA Star gerillaları tarafından suikast taktiğiyle müdahale edildi ve 1'i öldürüldü. 

Xakurkê Bölgesi

* Şehîd Berîtan’a bağlı Girê Koordîne’deki Türk askerleri, 4 Haziran günü saat 10.30’da ağır silahlarla tam isabetle vuruldu. Aynı gün 16.30’da tekrar ağır silahlarla vuruldu. Bu eylemin sonucunda 1 konteynır imha edildi, 2 asker öldürüldü, 2'si ise yaralandı. 

* Girê Şehîd Axîn’deki Türk askerleri, 6 Haziran günü saat 11.00’d ağır silahlarla vuruldu; 2'si öldürüldü. 

Kimyasal silah ve patlayıcılar

* Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Hewrê savaş mevzileri, 6 Haziran’da 12 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalandı. 

* Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Akîf savaş mevzileri, 5 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalandı.

Diğer bombardımanlar

* Girê Cûdî, Girê FM, Sêdarê, Kurojahro, Çiyareş ve Şikeftan Birîndara alanları, 6 ve 7 Haziran’da saldırı helikopterleri, sınırdaki karakollardan atılan obüsler ve 18 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. 

* Avaşîn’e bağlı Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 6 Haziran'da ağır silahlar ve 4 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Girê Hakkarî, Girê Ortê alanları ile Yekmalê, Şeşmalê, Şêlazê ve Bazê köylerinin çevresi, 6 Haziran'da sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler ve 11 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı. BEHDİNAN 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.