14 Ağustos'ta Düsseldorf'ta olalım

Yurt Dışı Haberleri —

Defend Kurdistan / Köln

Defend Kurdistan / Köln

  • Türk devletinin işgal saldırıları, KDP ortaklığı ve NATO’nun desteği 14 Ağustos’ta Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek yürüyüşle protesto edilecek.

 

Defend Kurdistan (Kürdistan’ı Savun) öncülüğünde Almanya’nın Düsseldorf kentinde protesto yürüyüşü organize edilecek. Köln kentinde bir araya gelen birçok kurum temsilcisi 14 Ağustos’ta düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

KON-MED, Yaşanacak Dünya, ADGB, KJAR, PJAK, CİK, KCDK-E, FEDA, Koordinasyona Civakên Êzîdî temsilcilerinin birer konuşma yaptığı açıklamada “Türk işgal saldırılarına karşı durma” ve “ortak mücadeleyi büyütme” çağrısında bulunuldu.

Sessiz kalamayız

KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt,  "Artan baskılar ve giderek ülkeyi yaşanmaz kılan AKP-MHP savaş koalisyonunun KDP ile beraber geliştirdiği politika, özünde Kürdistan’ı imha ve soykırımdan geçirme planıdır. Ülkemizde her gün yeni bir katliam yaşanırken bizler sessiz kalamayız. Bu nedenle 14 Ağustos'ta Almanya’da yaşayan Kürdistanlılara sesleniyoruz; gelin, hep beraber Türk faşizme karşı yürüyelim” diye konuştu.

‘Kürt avı’ devlet desteklidir

KON-MED Eşbaşkanı Engin Sever ise şunları belirtti: "Konya’da başlayan ve gün geçtikçe bazı bölgelere yayılan Kürt avı devlet desteklidir. Devletin bu katliamlara sessiz kalması adeta iç savaşı tetiklemektedir. Saldırılar İran’a kadar uzandı. İran’da da Kürtlere dönük katliam ve ırkçı saldırılar Türk devletinin Türkiye’de Kürtlere uyguladığı politikadan bağımsız değildir.”
Sever, “Defend Kurdistan bileşenleri olarak 14 Ağustos günü saat 11:00’de Düsseldorf HBF önünde hep birlikte faşizme karşı yürüyeceğiz” diye konuştu.

KCDK-E, 14 Ağustos’ta alanlarda çağırdı

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı da bir açıklama yaparak 14 Ağustos yürüyüşlerine katılım çağrısı yaptı.

Kürdistanlılar ve dostlarına seferberlik ruhu ile 14 Ağustos’ta tüm Avrupa ülkelerininin yanı sıra Kanada ve Avustralya’da gerçekleşecek yürüyüşlere katılım çağrısı yapan KCDK-E, "İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direnişi geliştirerek Kürdistan’ın kazanımlarını ve geleceğini savunalım. Savaşa karşı barışı, faşizme karşı demokrasiyi, baskılara karşı özgürlüğü, doğa ve tarihi yıkıma karşı ekolojiyi, erkek egemenlikçi anlayışa karşı kadın özgürlüğünü savunan herkesi 14 Ağustos’ta yapılacak yürüyüşlere katılarak diktatör Erdoğan’a karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz” diye belirtti.

KÖLN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.