14 Mayıs’ı iple çekiyorlar

Yeşil Sol Parti adayı Heval Bozdağ

Yeşil Sol Parti adayı Heval Bozdağ

  •  Yeşil Sol Parti’nin Agirî’de aday gösterdiği Dr. Heval Bozdağ, insanların artık tahammül sınırlarının sonuna geldiğini, bir dönüm noktası olarak gördükleri seçimleri iple çektiğini söyledi.

 

AKP-MHP iktidarının gitmesiyle toplumun söz kurduğu, süreçlere dahil olabildiği ve kazanım elde ettiği alanların açılacağını belirten Dr. Heval Bozdağ, "Güçlü bir program hazırladık. Kapı kapı gezerek bu seçimlerde iktidarın gitmesi için tüm çabamızı ortaya koyuyoruz” dedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs seçimleri hazırlıklarını sürdürüyor. Yeşil Sol Parti’nin en iddialı olduğu kentlerden birisi Agirî (Ağrı). Yeşil Sol Parti, Agirî’de Sırrı Sakık, Nejla Demir, Heval Bozdağ ve Zelal Yılmaz’ı milletvekili adayı gösterdi. Yüksek Seçim Kurumu (YSK) verilerine göre; Agirî'de bin 204 sandık kurulacak ve 306 bin 590 kişi oy kullanacak. Kentte 2018'de yapılan seçimde 296 bin 375 kayıtlı seçmen bulunurken, 232 bin 345'i oy kullandı. 64 bin 30 seçmenin sandık başına gitmediği kentte, 8 bin oy ise geçersiz sayıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP), yurt dışından gelen oyların eklenmesiyle 143 bin 885 oy alarak üç vekil çıkardı. AKP ise 66 bin 624 oyla 1 vekil çıkardı. 

Bu seçimlerde dört adayı da Meclis’e göndermeyi hedefleyen Yeşil Sol Parti'nin adaylarından Heval Bozdağ, Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı. Dr. Heval Bozdağ, 2016'da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi. Bozdağ, bir dönem Ağrı Tabip Odası Başkanlığı yaptı. Aynı zamanda üç dönemdir Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu üyesi ve HDK Sağlık Meclisi’nde yer alıyor.  

Sağlık hakkı da gasp edildi

MA'dan Berivan Kutlu'ya konuşan Dr. Heval Bozdağa, cumhuriyetin kurucu kodlarının ve bu kodların oluşturduğu iktidar alanının, toplumu dışladığını; devletin toplum üzerinde bir hegemonya olarak varlığını sürdürüdğünü belirtti. Mevcut iktidarın son 20 yılda ‘sağlıkta dönüşüm’ adı altında toplumun sağlık hakkını da gasp ettiğini; insanların ‘katkı ve katılım’ payı ödemek zorunda kaldığını, sağlığa erişemediğini kaydeden Bozdağ, "Tek adam rejiminde halk sağlığı açısından ciddi anlamda kayıplar oldu. Bizim mücadelemiz de emek mücadelesi, sömürüye karşı bir mücadele. Doğduğunuz coğrafyada yaşatılan yoksunluklar zaten doğalında mücadelenin bir parçası kılıyor. Ben de bu bütünsellik içinde mücadelede yer aldım, katkı sunmak istedim” dedi. 

Bu seçimler dönüm noktası

Toplumun 20 yıldır otoriter, despot bir yönetim altında, sürekli zor aygıtıyla bastırılarak, savunma reflekslerine de kastedildiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti: "Maalesef buna karşı savunma refleksleri bile geliştirmek mümkün değil. İnsanların artık tahammül sınırlarının sonuna gelindi. 14 Mayıs’ı iple çekiyorlar. Herkes bu seçimleri bir dönüm noktası olarak görüyor. İnsanların bir gelecek arayışı var. 20 yıllık bir iktidarın vadettiklerinin aksine bir talan ve rant sistemiyle toplumu yoksullaştırdığı bir süreci hep birlikte yaşadık ve gördük. O yüzden bu seçim hepimiz açısından bir umut. Beklenti AKP-MHP faşist rejiminin yıkılması noktasındadır.” 

Güçlü bir program hazırladık

AKP-MHP iktidarının gitmesiyle birlikte daha demokratik bir gelecek öngördüklerini kayden Bozdağ, toplumun söz kurduğu, süreçlere dahil olabildiği ve kazanım elde ettiği alanların açılmasının önemine işaret etti. Bunun da ancak mevcut otoriter iktidarın yıkılmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Bozdağa, "Biz kendi öz gücümüze güveniyoruz. Mücadele, büyüyerek devam ediyor, toplumsallaşıyor. Öncülük eden bir noktadayız. Yeşil Sol Parti bayrağıyla en güçlü şekilde hazırlanıyoruz. Yeşil Sol Parti olarak ağacımızı tüm mahallelere taşımayı, kök salmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için güçlü bir program hazırladık. Kapı kapı gezerek bu seçimlerde iktidarın gitmesi için tüm çabamızı ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu. 

Haklarımızı teslim edemeyiz

İktidarın oluşturduğu yanlış politikalarla kentte tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini aktaran Bozdağ, şunları paylaştı: “Eskiden binlerce hayvandan oluşan sürüler vardı ama şu an en fazla yüzlerce hayvanlık sürüler var. Meralar boşaltılmış durumda. Bu kent daha önce AKP’ye güçlü destekler de verdi, peki neden böyle oldu? Bu desteğin karşılığı bu muydu? O zaman şunu söyleyebiliriz; biz ötekiyiz. Demokratik bir yaşam, eşit bir yaşam ve paylaşım yok. Bu yüzden haklarımızı bir kesime, iktidarlara teslim edemeyiz.” 

Atmosfer iyi, kent hazır

Kentte seçim atmosferine değinen Bozdağ, şunları dile getirdi: “Çok iyi bir atmosfer var, kent hazır. Dinamik bir hava var, herkes 14 Mayıs’a odaklanmış durumda. İnsanımız, seçimin büyük bir başarıyla kazanılacağını ve 14 Mayıs’tan sonra rahat nefes alacaklarını düşünüyor. Köylere gittiğimizde şunu gördük; HDP’den sonra Yeşil Sol Parti de çok çabuk benimsenmiş. ‘Hangi partiye oy vereceksiniz’ dediğimizde, ‘Ağaca vereceğiz’ diyorlar. Halk partisiyle güçlü bir bağ kurmuş. Bu seçime de yansıyacak. Komisyonlarımız ev ev dolaşıyor. Agirî, AKP’nin nerdeyse gücünü tamamen yitirdiği bir il artık. AKP ve benzeri parti iktidarlarına dur dememiz gerekiyor. Artık bu tarz iktidarlara Kurdistan’da ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olan bir yaşamı kendimiz kurabiliriz. Bunun için de birlikte hareket etmemiz gerekiyor.”  AĞRI

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.