150 bin kişi göç ettirildi

  • Türk ordusu Serêkaniyê’yi işgal ettiğinden bu yana her gün Zirgan ve köylerine saldırıyor. 28 köy işgal edildiği saldırılar sonucu, 150 bin kişi göç ettirildi.

 

Zirgan ilçesi ve işgalci Türk ordusuna bağlı çetelerin bulunduğu noktalar arasındaki mesafe yalnızca 2 kilometre. Çeteler her gün ağır silah ve roketlerle Zirgan’ı bombalıyor. Temmuz’un başından bu yana işgalci Türk devleti ve çeteleri savaş cephesindeki Zirgan köylerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Türk ordusu, işgal altındaki Dawudiye köyündeki üssünden Dede Ebdel, Xedrawî, Ûm Hermala, El-Niwêhat köylerini hedef aldı. Bombardıman sonucu evler ağır hasar gördü ve bir sivil yaralandı.

Saldırılara rağmen köylerini terk etmeyeceklerini belirten Zirgan sakinlerinden Memdûh Sêfo, “Düşman köyümüze çok yakın, her gün saldırıyor. Saldırılarından korkmuyoruz. Bu topraklar bizim, biz kendi ülkemizde yaşıyoruz. Köy ve evimizi terk etmeyeceğiz” dedi.

İşgalci Türk devletinin amacının yerel halkı göç ettirmek olduğunu söyleyen Memdûh Sêfo, işgalcilerin Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî gibi Zirgan’ın da demografik yapısını değiştirmek istediğini vurguladı. Memdûh Sêfo, "Kuzey-Doğu Suriye halkı olarak işgalci Türk devletinin planlarının ve bölgede ne yapmak istediğinin farkındayız. Türk devleti din ve mezhep ayrımı yapmaksızın topyekun saldırıyor. Kürt, Arap ve Süryani halkı topraklarından vazgeçmemeliler” diye konuştu.

Cemîl Mihemed de işgalci Türk ordusunun her gün Zirgan'a bağlı köylere saldırdığını, evleri talan ettiğini ve hayvanların telef olduğunu belirtti. 

Ebduletih Silêman ise “Çeteler işgalci Türk devletinin belirlediği planlamaya göre hareket ediyor. Asıl amaçları sivil halkın mal ve mülklerine zarar vermektir. Tabi halk bunun farkında. Halkımızın iradesini teslim alamaz” diye konuştu.  ANHA/HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.