16 tutsak hücrede tutuluyor

  • Yozgat 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Murat Yıldırım, kendisiyle birlikte 16 tutsağın gerekçe gösterilmeden aylardır hücrede tutulduğunu aktardı.

 

Gaziantep H Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulurken, iki ay önce koğuşlara yapılan baskın sonrası 6 kişiyle birlikte farklı cezaevlerine sürgün edilen Murat Yıldırım (41), ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde yaşadığı hak ihlallerini aktardı. Yozgat 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Yıldırım, sevk edildiği günden beri tek kişilik hücrede tutulduğunu aktardı. Yıldırım, kendisi ile birlikte toplam 16 siyasi tutsağın tek kişilik hücrelerde tutulduğu bilgisini paylaştı.

Yıldırım'ın Siirt’te yaşayan kardeşi Zeynep Yıldırım, ağabeyinin 2010'da "KCK" adı altında yürütülen operasyonda gözaltına alındıktan sonra 24 yıl cezaya çarptırıldığını aktardı. Yıldırım’ın tutuklandığı günden bu yana sırasıyla Erzurum, Diyarbakır, Antep ve Yozgat'taki cezaevlerine sevk edildiğini ifade eden Yıldırım, “Abim tutuklandığı günden bu yana sürekli hak ihlalleriyle karşı karşıya kalıyor” dedi.

Yıldırım, son telefon görüşmesine değinerek, şunları ifade etti: "Abim, cezaevlerindeki baskıların giderek arttığını söyledi. Tek kişilik hücrelere dahi arama adı altında haftada bir gün baskınlar düzenlenip, tutuklulara zulüm ediliyor. Bu hücre cezası alanlardan sadece bir tanesinin disiplin cezası varmış. Onun da telefon görüş hakkı elinden alınmış. Abim, bir tutuklunun 7 aydır tek kişilik hücrede tutulduğunu da söyledi. Yozgat Cezaevi tek kişilik hücre için planlanmış. Çünkü birçok cezaevinde buraya sürgünler gerçekleşiyor.”   YOZGAT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.