2 bin hediye paketi Mexmûr ve Şengal’e ulaştı

Toplum/Yaşam Haberleri —

MEXMUR COCUKLAR

MEXMUR COCUKLAR

  • Almanya’da geçen yıl çocuklar için yürütülen kampanyada  toplanan hediye paketleri Mexmûr ardından Şengal’deki çocuklara da ulaştı.

MURAT MANG

 

Almanya’da geçen yıl çocuklar için yürütülen kampanyada  toplanan hediye paketleri Mexmûr ardından Şengal’deki çocuklara da ulaştı.

Kürdistan’a Barış ve Umut İnsiyatifinin(KBUİ) 6 Kasım- 6 Aralık 2020 tarihleri arasında Mexmûr ve Şengal’li çocuklar için yürüttükleri hediye kampanyasında Almanya’nın birçok kentinden, Kürdistani ve farklı halklardan insanların da dayanışması ile yaklaşık 2 bin hediye paketi topladı. Resim defteri, boya kalemi, diş fırçası, diş macunu, vücut kremi, çocuk kremleri, küçük havlu, kışlık külotlu çorap, şapka, emzik ya da biberon, çikolata, küçük oyuncak gibi eşyaların olduğu hediye paketleri Mexmûr ardından Şengalli çocuklara da ulaştı. Mexmûr’da 6 Ocak’ta dağıtılan hediyeler, 17 Şubat’ta Şengal’e ulaştı.

Sevgi ve dayanışma köprüsü

Hediyelerin yerine ulaşabildiği için çok memnun olduklarını belirten KBUİ İnsiyatif sözcüsü Emine Gözen,"Başlattığımız bu kampanya artık gelenekselleşti. Özellikle Kürdistan’da yürütülen savaştan kaynaklı bu kampanyayı yaygınlaştırmak çok önemliydi. İkincisini yaptığımız bu kampanya da amacımız, buradaki çocuklar ile Mexmûr ve Şengal’deki çocuklar arasında sevgi ve dayanışma köprüsü oluşturmak" diye konuştu.

Şengal de dahil edildi

KBUİ sözcüsü Emine Gözen bu yıl Şengal’i de  kampanyaya dahil etmelerinin kendileri için özel bir nedeni olduğunun altını çizerek, "Şengal katliama uğramış, yalnız bırakılmış bir bölge, bu yüzden buradaki çocuklara da ulaşmak bizim için çok önemli" dedi.

Gözen, "Aralık ayında gönderilen hediyeler Mexmûr’a 2021 yılının ilk haftalarında ulaştı. Şengal’e ise çok sancılı bir yolculuktan sonra ancak 17 Şubat’ta ulaşabildi. Gönderdiğimiz hediye çantaları yardım değil dayanışma amaçlıdır" diye ekledi.

Her ulustan yardım geldi

Gazetemizde kampanyayla ilgili yayınlanan haberden sonra Almanya’nın en ücra köşelerden dahi hediye geldiğini belirterek, gazetemize de teşekkür ettiğini söyleyerek şöyle devam etti: "Kürdistanı olanların dışında da her ulustan destek geldi. Biz bu kampanyaya girerken bu kadar büyüyeceğini düşünememiştik. İnsiyatif üyeleri olarak zaman zaman duygusal anlar yaşadık. Her ilde kampanya için ekipler oluşturuldu. Topladıkları hediyeleri kendi imkanları ile bize ulaştırdılar. Bu proje ile şunu gördük ki projeler üretebilirsek ve bunu duyurabilirsek her ulustan insanlar dayanışmada bulunuyor. Zalimleşmenin globalleştiği dünyada dayanışmanın da globalleştiğini gördük."

 

2021’de yeni kampanya

"Kampanya esnasında ulaşamadığımız yerler oldu" diyen Gözen, "İnsiyatif sözcüsü olarak, bu yerlerden tek tek özür diliyorum. Kampanyamız 2021 yılında da yapılacak. 2021 kampanyasıda bu yerlere de ulaşarak çok daha fazla kişiye ulaşabileceğimize inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye belirtti.

Şengal’de çocuklar mutlu

Şengal’e hediyeler 17 Şubat’ta ulaştı. Êzîdî Kadın Yardımlaşma Ağı (Tevînê Alîkarîyê Jinên Êzîdî) kurumu yöneticilerinden Feride Şengali, hediyelerin Şengal’e ulaşmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, çocuklara ulaştırmaya başladıklarını söyledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.