23 yıldır insanlık suçu işleniyor

Kadın Haberleri —

.

.

Hezên Parastina Civakî-Jin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride ve politikalara dikkat çeken bir açıklama yaptı. HPC-Jin, “Önder Apo’ya karşı 23 yıldır insanlık dışı bir suç işleniyor. Bu artık bitmelidir” dedi.

Kobanê’de Hezên Parastina Civakî-Jin (HPC-Jin), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla Kobanê’deki Özgür Kadın Meydanı’nda açıklama yaptı.

HPC-Jin adına açıklamayı Nûrcan Teyfûr okudu. “Önder Apo 15 Şubat 1999 tarihinde uluslararası bir komployla esir alınarak faşist Türk devletine teslim edildi” denilen açıklamada İmralı Zindan’ın yasa dışı olduğu belirtilerek; “Bu sistemin kurucuları uluslararası hegemon güçlerdir” tespiti yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çeşitli gerekçelerle avukatlarıyla görüştürülmediğini dikkat çekilen HPJ-Jin açıklamasında, İmralı sisteminin bir işkence sistemi olduğu ve yıkılması gerektiğini kaydedildi. “Halkımızın, demokrasi ve barış yanlısı insanların bu duruma karşı tavır alması ve sessiz kalmaması gerekiyor” diyen HPC-Jin, “Önder Apo’ya karşı 23 yıldır insanlık dışı bir suç işleniyor. Bu artık bitmelidir. Önder Apo, insanlığa özgürlüğün yolunu gösteriyor. HPC-Jin olarak bu insanlık dışı suçu kabul etmiyoruz” denildi.

KOBANÊ / ANHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.