25. yıla yanıt Köln’de verilecek

Yurt Dışı Haberleri —

Öcalan'a özgürlük

Öcalan'a özgürlük

  • Uluslararası 15 Komplosu’nun 25. yılında KCDK-E ve TJK-E öncülüğünde Almanya’nın Köln kentinde, şimdiye kadar yapılan tüm eylemleri aşacak kitlesellikte bir yürüyüş ve miting organize edilecek.
  • “Milyonlara Ulaşalım/Önderlikle Buluşalım” şiarıyla gerçekleşecek 17 Şubat’taki eylemle eş zamanlı olarak Britanya, İtalya, Avustralya, Kanada ve daha birçok kentte de kitlesel yürüyüş ve mitingler yapılacak.
  • 17 Şubat için seferberlik ilan ettiklerini belirten KCDK-E Eşbaşkanları, “Şimdiye kadarki en büyük gösteriyi bu yıl yapmalıyız. Komployu kabul etmediğimizi bütün güçlere göstermeli, komploculara gereken cevabı vermeliyiz” dedi. 

FİRAZ BARAN/ERDOĞAN ZAMUR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslarası komplonun 25. yılında “Milyonlara Ulaşalım/Önderlikle Buluşalım” şiarıyla Almanya’nın Köln kentinde büyük bir yürüyüş düzenlenecek. 17 Şubat Cumartesi günü yapılacak yürüyüşe Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre ve Kuzey Fransa'da yaşayan Kurdistanlılar ve dostları katılacak. Aynı gün İskandinavya, Britanya, Avusturya, Kanada, Japonya, Avustralya, İtalya ve Güney Fransa'da da kitlesel yürüyüş ve mitingler yapılacak.

Seferberlik ilan edildi

KCDK-E ve TJK-E, 17 Şubat eylemleri için seferberlik ilan etti. Avrupa’daki Kurdistani örgütlerin çatı örgütü olan KCDK-E’nin bünyesinde barındırdığı 400’ü aşkın kurum da bu eylem için seferber olacak. Eylem hazırlıklarını masaya yatırmak için Köln’de önceki gün yapılan toplantıda görüştüğümüz KCDK-E Eşbaşkanı Engin Sever, “1 Şubat’tan 17 Şubat gününe kadar seferberlik ilan ettik. Tüm inanç birliklerimiz, parça örgütlerimiz, kültür örgütlerimiz, federasyonlarımız 17 Şubat’a odaklanacak ve bu eylem için çalışacak” dedi.

Şimdiye kadarki en büyük gösteri

Komplonun 25. yılına girildiğini hatırlatarak “15 Şubat bizim için kara bir gündür” diyen Sever şöyle devam etti: “Bu yıl uluslararası komplonun 25. yılına giriyoruz. Şimdiye kadarki en büyük gösteriyi bu yıl yapmalıyız. Komployu kabul etmediğimizi bütün güçlere göstermeli, komploculara gereken cevabı vermeliyiz. Köln yürüyüşünü bu yüzyılın en büyük yürüyüşüne dönüştüreceğiz. Tecride, işkenceye, hukuksuzluğa son verecek olan biziz. Sesimiz ne kadar gür ve yüksek çıkarsa elimiz o kadar güçlü olacaktır.”

 

 

17’sinde eş zamanlı

Eşbaşkan Engin Sever, Köln yürüyüşü için resmi başvurunun kabul edildiğini belirterek, bütün teknik hazırlıklarda da son aşamaya geldiklerini ifade etti. Almanya’nın Köln kentinde 17 Şubat’a yapılacak mitingle eş zamanlı olarak İskandinavya, Britanya, Avusturya, Kanada, Japonya, Avustralya, İtalya ve Güney Fransa'da da kitlesel yürüyüş ve mitingler yapılacağını belirten Sever, “Dünyanın her tarafında yürüyüşe katılacak olan herkesin kalbinde Rêber Apo olacak. Rêber Apo’nun layık olduğu yer İmralı değildir. Amed surlarıdır, Efrîna Rengîn'dir, Sineya Qadim'dir” dedi.

 

Düsseldorf/Foto: Erkan GÜLBAHÇE

 

Kabul etmediğimizi haykıracağız

Türk devletinin saldırılarına da işaret eden Sever, “Türk sömürgeciliği her gün gerilla alanlarına kimyasal bombalar atıyor. Rojava'da her gün halkımızın yaşam alanlarını bombalıyor. Milyonlarca insanımız şu anda elektriksiz. 17 Şubat tarihi yürüyüşüne bu politikaları kabul etmeyen Kurdistanlılar katılacak. Şimdiden bütün halkımızı bu şanlı güne katılacakları için selamlıyorum” mesajı verdi.

 

 

Ciddi bir çaba var

KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ise Almanya başta olmak üzere İsviçre, Belçika, Hollanda ve Kuzey Fransa’nın katılacağı 17 Şubat Köln mitingine dair ülkelerde ciddi hazırlıkların yürütüldüğünü söyledi. Zümrüt ise şunları belirtti: “Ciddi bir çaba var. Ülkelerde insanlarımızı mitinge taşımak için otobüsler tutuldu. Yine halkımızın özel araçları tespit edilerek, 17 Şubat’a yönelik bir çalışma sürüyor. Ev ev insanlarımız ziyaret edip süreç hakkında onları bilgilendiriyoruz. Temel hedefimiz 100 binlerce insanı bu mitinge katmak.”

Kürt dostları da yerini alacak

17 Şubat’ta Köln’de yapılacak olan mitinge Kurdistanların yanı sıra Kürt dostlarının da katılmasına dönük hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Zümrüt, “Almanya Kürtlerin yoğun yaşadığı bir yer, bunun için Köln seçildi. Bizim dışımızda Kürt dostlarının kendi özgün çalışması var. Onlar da yürüyüşte kendi kortejlerini oluşturup yürüyecekler. Şu anda bizimle paralel olarak bir çalışma yürütüyorlar. Hedefleri en az 1000 kişilik bir kortej oluşturmak. Bu konuda da aktif çalışıyorlar” dedi.

 

Uzun Yürüyüş/Foto:Berfin DENİZ

 

Üç koldan yürüyüş

Her yıl gelenekselleşen gençlerin ve enternasyonalistlerin uzun yürüyüşlerinin bu yıl da yapılacağını dile getiren Zübeyde Zümrüt, bu yıl ayrıca Fransa’da 25 gün süren bir yürüyüşün başladığını belirterek herkesi bu yürüyüşlere katılmaya davet etti. Zümrüt, “Kürt gençlik örgütleri 9 Şubat’ta Almanya’nın Mannheim kentinde, enternasyonalistler ise İsviçre’nin Basel kentinde 11 Şubat’ta yürüyüşe başlayacak. Bu iki yürüyüş geleneksel hale geldi. Bu yıl bir de komplonun 25. yılı nedeniyle Paris’te 22 Ocak’ta başlayan 25 gün sürecek bir yürüyüş düzenleniyor. Bütün bunlar anlamlıdır. Bütün halkımızın bu yürüyüşlere katılmaya ve destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Yürüyüşlerin finali Köln’de olacak 

Bu yıl hem hamle çalışması hem de komplonun 25. yılının iç içe geçtiği bir çalışma yapıldığına vurgu yapan Zümrüt “Üç kolda yapılan yürüyüş 15 Şubat’a Strasbourg’da yapılacak bir yürüyüş ve açıklama ile sona erecek. 16 Şubat’a gençler bir günlük bir konferans yapacak. 17 Şubat’a ise her 3 kol yürüyüşçüleri Köln mitingine katılacaklar” bilgisini paylaştı.

‘Ben gitmezsem bir şey olmaz’ demeyin

Kürt Halk Önderi Öcalan için şimdiye kadar çok sayıda hamle başlatıldığını, eylemler, etkinlikler örgütlendiğini hatırlatan Zümrüt, “10 Ekim’de dostlarımızın başlattığı ‘Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm’ hamlesi beklenenin ötesinde büyük bir destek gördü. Nöbet eylemleri, kitap okuma günleri vb. büyük bir ilgi gördü. Cenevre’de BM önündeki önündeki eylem uzun süredir devam ediyor. Ama bu yetmiyor. Tecrit duvarlarının artık yıkılması gerekiyor. Bunun için herkes inisiyatif alarak 17 Şubat Köln eyleminin güçlü geçmesi için çalışma yürütmeli, ev ev dolaşarak bu kampanyaya güç vermeli” dedi. Zümrüt son olarak şu çağrıda bulundu: “Halkımıza şu çağrıyı yeniliyoruz. 'Ben gitmezsem bir şey olmaz' demeyin. 'Ben bu mitinge gitmezsem Önderlik üzerindeki tecrit kırılmaz, Kürt halkına özgürlük gelmez, Rojava’da sivil insanlar kat edilmeye devam edilir' demek gerekiyor.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.