30 yıldır Nesimi'yi bekliyorlar

Hasan Kalkan - Fatim Kalkan

Hasan Kalkan - Fatim Kalkan

  • 90 yaşındaki baba ve 75 yaşındaki anne, 30 yıldır cezaevinde olan çocukları Nesimi Kalkan’ın yolunu gözlüyor. 

Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesinde 1992'de gözaltına alınan Nesimi Kalkan, yargılandığı Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 30 yıldır cezaevinde olan Kalkan, bu süre zarfında Bursa, Edirne, Tarsus, Silifke, Tekirdağ, Dîlok, Amed, Şirnex, Mêrdîn ve Erzirom kentlerindeki cezaevlerinde kaldı. Son olarak Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Kalkan’ın, üç ay sonra tahliye edilmesi bekleniyor. Hasta tutsak Kalkan'ın Koah hastası annesi Fatim (75) ile kalp hastası babası Hasan Kalkan (90), 30 yıldır çocuklarının yolunu gözlüyor. Kalkan Ailesi, ölmeden önce çocuklarını dışarıda görmek istediklerini ama infazının yakılmasından endişe ettiklerini söyledi. 

 

Nesimi Kalkan

 

Kalkan’ın babası Hasan Kalkan, 15 yıldır oğlunun görüşüne gitmediğini söyleyerek, şunları dile getirdi:"Oğlum 30 yıldır yerin altında tutuklu. Çölyak hastası ve her yemeği yiyemez. Artık cezaevinden çıkmasını ve bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istiyorum. Tutuklandığından beri sadece iki defa görüşüne gidebildim. Hastayım ve bu yüzden görüşüne gidemiyorum. Yol çok uzun. Şu anda tek isteğim oğlumun bir an önce bırakılmasıdır. Oğlumu çok özlüyorum. Her gün şu duayı ediyorum; ‘Allah’ım ölmeden önce oğlumu görmeyi nasip et’ diyorum. Oğlum tutuklandığında çocuğu yeni doğmuştu. O kızı da büyüdü, evlendi ve çocuk sahibi oldu ama oğlum halen cezaevinde. 90 yaşındayım. Yolunu gözlüyorum ve her gün ‘bugün değil, yarın gelecek’ diyorum. 30 yıl geçti ama bu kalan üç ay geçmiyor. Bu üç ayda kahrolduğum kadar, 30 yılda kahrolmadım."

Kalkan, onlarca tutsak gibi oğlunun da infazının yakılmasından endişe duyduğunu dile getirdi.

Gitmediği cezaevi kalmadı

Anne Fatim Kalkan, oğlu tutuklandığından beri şehir şehir cezaevlerini gezdiğini belirterek, şunları söyledi: “Bu süre zarfında benim de hastalıklarım başladı. Oğlumun kahrından yaşlandım. Saçlarım bembeyaz oldu. Oğlumdan sonra artık nefes dahi almamaya başladım ve birçok hastalığa yakalandım. Oğlumdan sonra hayatım çok değişti. Adalete inancım yok. Eğer ki infazını yakmazlarsa Allah'ın izniyle üç ay sonra çıkacak. Gözümüz yollarda ve onu bekliyoruz." ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.