350 km yol katederek katıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Kiel 3 günlük Özgürlük Yürüyüşü

Kiel 3 günlük Özgürlük Yürüyüşü

  • Kiel’deki iki günlük yürüyüşe 350 kilometre gelerek katılan Şexmus Qoser, “Önderlik bizim gözümüzün nuru ve her şeyimizdir. Sadece onun özgür olmasını istiyoruz” dedi.

MEHMET ZAHİT EKİNCİ / KİEL

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için Almanya'nın Kiel kentinde iki günlük uzun yürüyüş yapıldı. Yürüyüş öncesinde bir konuşma yapan FED-DEM Eşbaşkanı Sebahat Ergin başlatılan kampanyanın güçlü geçmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Tecridin ortadan kalkması için daha çok çalışmalıyız” dedi. Kiel PYD temsilcisi Dara Qamışlo da, Öcalan’ın çağımızın Spartaküs’ü olduğunu belirterek, “Önderliğimizin paradigması ve felsefesi tüm ezilen dünya insanları için umut olmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yürüyüşün Cumartesi günü yapılan ilk gününe yaklaşık olarak yüz kişi katıldı. Yürüyüş Kiel şehir merkezinde başlayarak 2,5 saat sürdükten sonra Kiel HBF'da sona erdi. Uzun yürüyüşün ikinci etabı Pazar günü saat 12.00 de Kaufland Kiel önünde başladı.

 

Tecride asla alışmayacağız

Bazı eylemciler yürüyüşle ilgili duygularını gazetemizle paylaştı. Şexmus Qoser, bir grup arkadaşıyla 350 km yol katederek yürüyüşe geldiklerini belirterek, “Önderlik bizim gözümüzün nuru ve her şeyimizdir. Sadece onun özgür olmasını istiyoruz. O nasıl en ağır koşularda bizleri savunuyorsa. Bizim de onun için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Üç senedir haber alamıyoruz. Avrupa ülkeleri ve CPT’nin görev ve sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz” dedi.

 

Rojavalı Dayîka Ozan da Qamişlo kentinden. 25 senedir elinden geldigi kadar Kürt Halk Önderi Öcalan için yapılan tüm eylemlerde yerini aldığını ifade ederek, “Önderlik biz kadınlara yeni bir yaşamın kapısını araladı. Eski köhne zihniyeti yıkarak kadınları özgürleştirdi ve onurlandırdı. O hep bilincimizde ve yüreğimizde yaşıyor. Önderliğin direnişini kendimize örnek alarak direniyoruz” biçiminde konuştu.

Agit Ural da devletin Öcalan’ı unutturmaya çalıştığına işaret ederek, “Onun düşünceleri ile hayat buluyor ve yaşamımızı örgütlüyoruz. Önderlik halkımızın kırmızı çizgisidir. Tecride asla alışmayacağız” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.