3’üncü doğuş yenilemez

Kadın Haberleri —

.

.

  • Gerillanın müjdesi, seçim zaferi ve Önderlik hamlesinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kurdistan halkı üzerindeki kirli planları boşa çıkardığını belirten KJK, herkesi 4 Nisan’da Amara’ya çağırdı.

KJK Koordinasyonu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 4 Nisan doğum günü için yaptığı açıklamada, “Önder APO`nun doğum günü olan 4 Nisan`ı, başta Önder APO`ya, geliştirdiği özgür yaşam paradigmasıyla iradeleşen Kürt kadınları olmak üzere tüm kadınlara, özgürlüğün adı olan çocuklara, kayada gül olarak yeşerttiği Kürt halkına, kadim Ortadoğu halklarına, kapitalist sisteme karşı demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmada yaşamı gören tüm dünya halklarına ve dağlarda, zindanlarda, şehirlerde direnen tüm yoldaşlarımıza kutluyoruz” dedi.

Kadınların Öcalan’dan aldığı irade ve cesaretle başta Kurdistan olmak üzere tüm dünyada, devletlere ve hegemon erkeğe karşı evde, işte, okulda, sokakta ‘Jin, Jiyan, Azadî’ olarak haykırdığını kaydeden KJK, şöyle devam etti: “Gerillanın müjdesi, halkımızın seçim başarısı ve evrensel boyut kazanan Önderlik hamlemiz göstermiştir ki Önder APO’nun 4 Nisan’daki fiziksel doğuşuyla İmralı’da gerçekleştirdiği 3. doğuş bütünleşmiş ve büyük bir anlam düzeyine ulaşarak düşmanın tüm kirli saldırılarına rağmen bir kez daha yenilmezliğini ortaya koymuştur.”

 

* * *

4 Nisan’a damga vurmalıyız

Kurdistan Kadın Özgürlük Partisi-PAJK, 4 Nisan’ın öze dönüşün kapısını araladığını ve 4 Nisan sadece Abdullah Öcalan’ın değil, bir halkın ve milyonların doğuşu olduğunu belirtti.

“4 Nisan, Kürt halkının yıkıma, soykırıma ve işgale karşı özgürlük çağrısıdır. Sadece bir doğumu temsil etmiyor, tüm ezilenlerin yeniden doğuşunu temsil ediyor. Aynı zamanda özgür kadının, özgür toplumun, özgür insan doğuşudur” diyen PAJK, şunları ekledi:

“Önder Apo’nun halen İmralı zindanında tutulması karşısında her zamankinden daha fazla öfkeliyiz ve Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar soluksuz mücadele kararlılığındayız. 2024 yılında Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için mücadeleyi güçlendirerek sürdüreceğiz. Önderimizin özgürlüğü için 4 Nisan’da tarihe damgamızı vurmalıyız.  Biz kadınlar 8 Mart ve Newroz’da en büyük duruş ve kutlamalarımızla Önderliğimize sahip çıktık. Bu 4 Nisan’da da ağaç dikerek doğayı Önderliğimize yakınlaştıracağız. Önderliğimizin yeşil ağaç görmemesi için ağaçlar kesildi. Biz de Önderliğimiz için her yeri yeşil ağaçlarla süsleyeceğiz. Bu isyan ve direniş günlerinde biz Kürt kadınları olarak büyük bir ruhla Önderliğimize her yerde sahip çıkmalı ve bu günü kutlamalıyız.

 

* * *

Gün, Öcalan’la yaşama günüdür

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ise Kurdistan’da filizlenen 'Jin, Jiyan, Azadî' felsefesinin dünya kadınlarına umut olduğunu ve kadınların ‘jin Jiyan azadi’den ilham alarak örgütlendiğini kaydetti.

4 Nisan'ı görkemli bir direniş, büyük bir iradesel çıkış ve inançla karşıladığını ifade eden TJK-E, “Önder Apo’nun doğuşunu Kürt kadınların yeniden doğuşu olarak ele alıyoruz. Dolayısıyla Önderliğimizin doğum gününe sayılı günler kala olarak büyük bir coşku ile 3-7 Nisan günleri arasında değişik etkinliklerle karşılayacağız” dedi.

“Gün mücadeleyi büyütme günüdür. Gün faşizmi parçalama, Önder Apo ile özgür bir yaşama yürüme günüdür” diyen TJK-E, herkese Avrupa’nın her alanında yapılacak etkinliklere katılma çağrısı yaptı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.