40’ıncı yıla kutlamalarla giriliyor

  • 15 Ağustos Atılımı’nın 39. Yıldönümü Kurdistan’da kutlamalarla karşılandı. Kuzey ve Doğu Suriye kentlerindeki kutlamalara çok sayıda kişi katıldı. YPG-YPJ savaşçıları da askeri tören düzenledi. Qamişlo’da KorKornêş Mahallesi Parkı’ndaki etkinlikte PYD temsilcisi Xufran Kewkeb konuştu. Kewkeb, Kuzey ve Doğu Suriye halkının kazanımlarının 15 Ağustos Hamlesi’nin devamı olduğuna işaret etti. Etkinlikte halaylar çekildi. 

Fırat Nehri kıyısında yer alan, Arap halkının çoğunlukta yaşadığı ve 2017 yılında YPG/YPJ savaşçıları tarafından özgürleştirilen Tebqa’da da 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümü kutlamalarla karşılandı. Kutlamaya kentin idari yönetim temsilcileri, Askeri meclis üyeleri, kadın ve gençlik hareketleri üyeleri de katıldı. Şehit Aileleri Meclisi binası önünde düzenlenen etkinlikte söz alan Tebqa Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Hine El Xelîl, “Şehit Egîd öncülüğünde başlatılan 15 Ağustos Hamlesi sadece Kürt halkı için değil, aynı zamanda işgal altında ve ezilen tüm halklar için özel bir tarihtir” dedi. Etkinlik, çekilen halaylarla sona erdi.

Til Temir’de konvoy düzenlendi

Til Temir’de 15 Ağustos vesilesiyle araç konvoyu düzenlendi. Şehit Aileleri Meclisi önünde biraraya gelen Til Temirliler zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde düzenledikleri konvoyla ilçe sokaklarını dolaştı. 

Kobanê şehitlikte karşıladı

Kobanê halkı ise, hamlenin yıldönümünde şehit mezarlarını ziyaret etti. Şehit Dîcle Şehitliği’ndeki anma etkinliğinde konuşan Kobanê Kantonu Meclisi Eş Başkanı Mistefa Îto, anarak, “15 Ağustos Hamlesi, Kürt halkı için yeni bir yaşamdı” diye konuştu. Ardından şehitlerin mezarlarında mumlar yakıldı.

Halep’te askeri tören

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) ve Halk Savunma Birlikleri (YPG) Halep'in Şiqeyêf bölgesinde bulunan Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahalleleri Direnişi Şehitliği’nde askeri bir tören düzenledi. YPJ komutanlarından Rojda Efrîn, “Sömürgecilere ilk kurşunun sıkıldığı 15 Ağustos, Kürt halkı ve ezilen halklar için intikam ve kölelikten kurtuluş hamlesi oldu. Kürt halkının diriliş günü olan 15 Ağustos Atılımı’nın çizgisinde mücadele etmeye devam edeceğiz ve yeni kazanımlarımızı artıracağız” diye konuştu. 

Başûr’da şölen

Başûrê Kurdistan’ın  Seyîdsadiq ilçesinde de atılımın yıldönümü şölenle karşılandı. Kurdistan Yurtsever Gençlik Derneği ile Kurdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) tarafından Serawî beldesinde düzenlenen şölende konuşan Gençlik Derneği üyesi Şehram Germiyanî, “15  Ağustos aynı zamanda Türk devletinin tabutuna sıkılan son çividir. 39 yıldır Kürt halkı dimdik ayaktadır” ifadeleri kullanıldı.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.