46. yıla devrimci operasyonla selam

Gerilla

Gerilla

  • Gerilla, PKK’nin 46. yılına girişini ve “Öcalan’a Özgürlük Hamlesi”ni selamlamak amacıyla Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine devrimci operasyon düzenledi.
  • Girê Şehîd Cesur, Şehîd Cemre ve Girê Şehîd Pirdoğan’daki askerlerin hedef alındığı operasyonda, 49 Türk askeri öldürüldü; 21 çadır ve 12 mevzileri imha edildi.

Kurdistan Özgürlük Gerillası, PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümünü Kürt Halk Önderi’ne derin bağlılık şehitler çizgisinin takipçiliğinde, Egîd ve Zîlanların zafer ruhuyla karşılıyor. 45 yıllık özgürlük destanının gür sesi olan gerilla, bu mücadeleyi ve zafer yürüyüşünü büyük bir inançla kesintisiz bir biçimde sürdürüyor. 46. mücadele yılına kapsamlı bir devrimci operasyon gerçekleştirerek giren gerilla, 20 Kasım günü işgalci Türk ordusuna ağır ve ezici bir darbe vurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, PKK’nin 45. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere karşı düzenlenen devrimci operasyonun detayları paylaşıldı.Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki askerlere yönelik 20 Kasım saat 07.20’de düzenlenen kapsamlı devrimci operasyonda Girê Şehîd Cesur, Şehîd Cemre ve Girê Şehîd Pirdoğan’daki Türk güçleri hedeflendi. Bu kapsamlı devrimci operasyon üç ayrı yerde, birçok operasyon kolu ile farklı taktikler iç içe kullanılıp eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İşte detaylar:

Şehîd Cesur’da

Şehîd Cesur’daki operasyon kolları, işgalci Türk askerlerini sızma ve saldırı taktiğiyle hedefleyerek vurdu. Ferdi ve orta otomatik silahlarla vuran gerilla, burada 3 mevzi ve 8 çadırı imha ederken, 9 Türk askerini de öldürdü. Şehîd Cesur’daki Türk askerleri, gerillanın etkili vuruşlarından sonra mevzilerini bırakıp kaçtı. Diğerleri aynı zamanda orta otomatik ve ağır silahlarla da hedeflenerek vuruldu; 2 mevzi imha edildi. Devrimci operasyonun bu saldırı koluna komutanlık eden, yüksek cesaret ve fedai ruhla düşmanın üzerine yürüyen Ciwan, çatışarak şehadete ulaştı.

Şehîd Cemre’de

Şehîd Cemre’deki birinci ve ikinci operasyon kolları, sızma ve saldırı taktiğini kullandı. İki koldan ferdi ve orta otomatik silahlarla askerlerin içinde bulunduğu çadırları etkili şekilde vurdu. Çadır ve mevzilerin içine giren gerilla, burada 25 Türk askerini öldürdü; 8 çadır ve 5 mevziyi imha etti. Ayrıca 5 çadırı da darbeledi. Devrimci operasyonun bu saldırı koluna komutanlık eden, yüksek cesaret ve fedai ruhla düşmanın üzerine yürüyen Andok çatışarak şehadete ulaştı.

Şehîd Pirdoğan’da

Şehîd Pirdoğan’daki Türk askerleri, sızma ve saldırı taktiğiyle üç koldan hedeflenerek vuruldu. Birinci saldırı kolu, arazide gizlenen askerleri yakın mesafeden el bombaları ve ferdi silahlarla vurdu; 4’ünü öldürdü, 2 mevziyi imha etti. İkinci ve üçüncü saldırı kolları, yakın mesafeden el bombaları ve ferdi silahlarla etkili vurdu. 20 dakika boyunca yaşanan şiddetli çatışmada 11 Türk askeri öldürüldü, sağ ve yaralı kalanlar, birkademe geri çekilmek zorunda bırakıldı.

 

*****

Girê Ortê’de 5 koldan eylem

Metîna’nın Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk askerlerine 5 koldan eylem düzenleyen gerilla, 12’sini öldürdü.

BİM tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Kürt halkına özgürlük, bölge halklarına umut ve temsil ettiği demokratik sosyalizm çizgisi ile tüm insanlığa güç kaynağı olan PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümünün eylemlerle kutlandığı belirtildi. BİM’in verdiği bilgiler şöyle:

* Metîna’nın Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk askerlerine karşı 20 Kasım’da baskın eylemi gerçekleştirildi. Birinci eylem kolu, yakın mesafeden el bombası ve ferdi silahlarla 2 mevziyi vurdu; 4 askeri öldürdü, 2 mevzi ve 1 MOBESE kamerasını imha etti. İkinci eylem kolu, içinde askerlerin bulunduğu mevziyi orta otomatik silahlarla vurup4’ünü öldürdü. Üçüncü eylem kolu, alandaki askerleri ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurdu. Dördüncü eylem kolu, ferdi ve orta otomatik silahlarla askerleri vurdu; burada da 4 askeri öldürdü. Beşinci eylem kolu da eşzamanlı olarak alandaki askerleri orta otomatik ve ağır silahlarla vurdu; 2 mevziyi darbeledi. Bu eylemde Türk ordusunun üzerine yüksek cesaret ve fedai ruhla yürüyen Egîd şehadete ulaştı.

* Türk ordusu, 18 ve 19 Kasım’da Metîna’nın Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 3 kez patlayıcı yüklü dronla bombaladı.

* Metîna’nın Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 19 Kasım’da 8 kez yasaklı patlayıcılarla bombalandı.

* Türk savaş uçakları, 19 ve 21 Kasım’da Xakurkê’nin Şehîd Şerîf, Ava Lolanê alanları 3 kez; Metîna’nın Gundê Dergelê sahasını 1 kez bombaladı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgelerine top atışları da devam etti. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.