50’den fazla kişi tutuklandı

Bitlis tutuklama

Bitlis tutuklama

  • Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında birçok kentte yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 110 kişiden 50’den fazlası tutuklandı.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında 28 Kasım’da Bedlîs’in Xîzan (Hizan) ve Tetwan (Tatvan) ilçeleri ile Wan’ın da aralarında olduğu birçok kentte yapılan ev baskınlarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 110 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüte yardım etmek" ve “Örgüte finansman destek sağlamak” iddiasıyla gözaltına alınanların büyük bölümü, dört gün süren ifade işlemlerinin ardından Bitlis Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ve hakimlik sorgularının ardından 50’den fazla kişi hakkında tutuklama kararları verildi.

Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulanların şiddete maruz kaldığı öğrenildi. Soruşturma dosyasına dair ‘gizlilik’ kararı getirilmesi nedeniyle avukatların müvekkilleri ile görüşmeleri engellenirken, birçok kişinin avukatsız bir şekilde sorguya alındığı bilgisine ulaşıldı.

Tutuklananların bazılarının isimleri şu şekilde: Kerem Çetin, Hacı Gezici, Sedat Kesici, Seyithan Yaman, Murat Arvas, Nurullah Arvas, Ebutalip Arvas, Mahir Hergül, Erdal İnal, Abdülhalim Gezici, Süleyman Korkmaz, Turan Çetin, Cindi Akbulut, Masum Deniz, Mustafa Gezici, Mekan Çetin, Gürgün Çiftçi, Sinan Aydın, Emrah Aydın, Fırat Gezici, Helin Avras, Cemil Balı, Tahir Avras, Mahmut Şen, Şükrü Baykan, Mehmet Hergül, Bedrettin Gezici ve Eylem Deniz Arvas.

Xîzan ilçesine bağlı Şên köyünde yanlış ihbar sonucu 70 yaşındaki görme engelli bir yurttaşın evine de baskın yapıldı. Evde saatlerce süren aramalar sırasında kapı ve pencerelerin askerler tarafında kırıldığı belirtildi. Bir süre sonra yanlışı anlayan askerlerin aileyi şikayetçi olmamaları için tehdit ettiği de öğrenildi. BİTLİS

*****

Mûş'ta ev baskınları

Mûş'ta yapılan ev baskınlarında HEDEP Gençlik Meclisi üyesi Berfin Yekta gözaltına alındı. 

Mûş’ta (Muş) dün sabah saatlerinde birçok eve baskınlar yapıldı. Merkeze bağlı Kızılağaç köyündeki baskında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Gençlik Meclisi üyesi Berfin Yekta’nın gözaltına alındığı öğrenildi.

Elçiler köyünde ise Gençlik Meclisi üyesi Maruf Çelikel'in de evine baskın yapıldığı; evde olmayan Maruf'un gözaltına alınmadığı kaydedildi. 

 Ev baskınlarında kapı ve pencereleri kırıldı, evler dağıtıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.