6 bin oydan 100 bin bandına

Yeşil Sol Parti / Manisa

Yeşil Sol Parti / Manisa

  • Yeşil Sol Parti'nin dayandığı gelenek, Manisa'da 1990'ların ortasından itibaren çalışmalara, 6 bin oyla başladı, şimdi 100 bin bandında. Bu dönem birden fazla vekil çıkararak, bir ilk başarmayı hedefliyor.

Manisa’da oylarını katlamayı hedeflediklerini belirten Yeşil Sol Partililer, 7 Mayıs'ta düzenlenecek mitinge işaret ederek, “Bu seçim özgürlük seçimi olacak” dedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimlerinde en az 100 milletvekilini Meclis’e taşıma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Ege bölgesinde güçlü bir temsiliyetle Meclis’e gitmeyi hedefleyen Yeşil Sol Parti, bölgenin dört bir yanında kapı kapı halkı ziyaret ediyor, Seçim Beyannamesi’ni anlatıyor. Manisa'da da çalışmalarını hızlandıran Yeşil Sol Parti, en az bir milletvekilini göndermeye hazırlanıyor. Yeşil Sol Parti’nin 7 Mayıs’ta gerçekleştirilecek mitinge, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş katılacak. 

Değişimin kapısı aralanacak

MA'dan Delal Akyüz'e konuşan Yeşil Sol Parti Manisa Milletvekili adayı Habib Eksik, "Halkımız gerekli cevabı Yeşil Sol Parti’ye sahip çıkarak verecek, gözaltı, kayyımlara ve zorbalıklara karşı mührünü Yeşil Sol Parti’nin altına vurarak değişimin kapısını aralayacak. Biz de halkların sözünü Meclis’te güçlü bir şekilde duyuracağız” dedi.

İktidarın vereceği bir şey yok

Manisa’nın halklar bahçesi olduğunu söyleyen Eksik, şöyle devam etti: “Günlerdir burada çalışma yürütüyoruz, Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkes’i, Terekeme’si, Arap’ı bütün halklar bıçağın kemiğe dayandığını; AKP-MHP iktidarının halklara vereceği bir şey kalmadığını görüyorlar. Manisa’da çok büyük tahribatlar yaşanmış. Büyük bir ovası var ama Manisa halkı yoksulluğa, işsizliğe mahkum edilmiş, doğası katledilmiş. Her adım başında ağacın olduğu kentte halk hava kirliliğiyle boğuşuyor."

Birden fazla vekil

Manisa’nın Kurdistan’da yaşanan baskılar sonucu Kürtlerin yoğun olarak göç ettiği bir kent olduğunu anımsatan Eksik, “Kürtler bu seçimlerde bütün halklarla kardeşçe yaşayabileceğini gösterecek. Bunun oluşabilmesi içinde herkes dört bir yandan seçim çalışmalarına katılıyor. Manisa’da çok güzel bir görüntü var. Bu dönem Manisa’da bir değil, birden fazla vekil çıkararak büyük bir sürpriz yapmayı hedefliyoruz" dedi.

100 bin oy bandı

Miting hazırlıklarını sürdüren partililer, kentin tüm ilçelerinde sokak sokak yurttaşları mitinge davet ediyor. Seçimlerin Türkiye ve Kürt halkı için dönüm noktası olduğunu ifade eden Yeşil Sol Parti Manisa Seçim ve Örgütlenme Komisyonu Eşsözcüsü Nizamettin Tatlı, seçimlerde başarı sağlamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Tatlı, “Ziyaret ettiğimiz her yurttaş ‘Tek adam rejiminden ne zaman kurtulacağız’ diye soruyor. 1992'den beri yürüttüğümüz siyasal çalışmalara 6 bin oyla başladık. Şimdi 100 bin oy bandındayız. Bu dönem birden fazla vekil çıkararak, yeniden bir tarih yazmayı hedefliyoruz. 7 Mayıs’taki mitingimiz de bunun işaretini verecek" şeklinde konuştu.

Yeni seçmenler kazanıyoruz

Sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten HDP Manisa İl Eşbaşkanı Gıyasettin Eralp ise ilçe örgütlerinin olmadığı yerlerde dahi olumlu bir çalışma süreci geçirdiklerini aktardı. HDP Salihli İlçe Eşbaşkanı Ali Demir de çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Demir, “Manisa'nın her yerinde stant, bildiri dağıtımı ve ev ziyaretleri ile halkla buluşuyoruz. Halk buluşmalarımızda herkes iktidarın gitmesi gerektiğini söylüyor. Daha önce AKP veya diğer partilere oy veren seçmenler bizlere oy vereceklerini söylüyor” dedi.

Seçimleri büyük bir heyecanla beklediklerini belirten Yeşil Sol Parti Gençlik Üyesi Berfin Örs de şunları söyledi: "Geçtiğimiz dönem seçimlerinde de çalışmalar yürüttüm ama bu dönem çok daha büyük bir coşku var. Halkımız bizi çok olumlu karşılıyor. Burada daha önce Kürtlerin hakkını savunan vekil Meclis’e gitmedi. Bu dönem Meclis’e göndereceğiz.” MANİSA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.