7 aydır tedavi edilmiyor

Remzi Çağlın

Remzi Çağlın

  • Açlık grevinin 13. gününe girdiği Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan hasta tutsak Remzi Çağlın, ağız içi aramayı reddettiği için 7 aydır tedavi edilmiyor. 

 

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 21 Şubat günü hak ihlallerine karşı başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi devam ediyor. Tutsaklar, “Cezaevi idaresinin tarafsız koğuş dayatmasına, tutukluların iradelerini kırmaya dönük uygulamalara son vermesini, hasta tutukluların tedavileri ile hastane sevklerinin düzenli olarak yapılmasını, hastane sevk süreçlerinde ağız içi arama başta olmak üzere insan onuruna yakışmayan uygulamalardan derhal vazgeçilmesini, idare ve Gözlem Kurulu’nun keyfi kararlarının sonlandırılması, infazını tamamlayan tutukluların derhal serbest bırakılmasını, pandemi süreci ile beraber sınırlandırılan ya da tamamen kaldırılan sosyal aktivite haklarının iade edilmesini” talep ediyor.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 57 yaşındaki Remzi Çağlın, 27 aydır cezaevinde. Çağlın, kalbi delik olduğu ve şeker hastalığından dolayı tedavi görürken, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) hasta tutsaklar listesinde de yer alıyor. Cezaevi revirinde yapılan tedavinin ardından hastane sevkinin uygun olduğu yönünde cezaevi doktorunun yazısına rağmen yaklaşık 7 aydır hastane sevki yapılmıyor. Çağlın, ailesi ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde alması gereken ilaçları da temin edemediğini aktardı. Eşi Sittiye Çağlın, ağız içi aramasına karşı çıkmalarından dolayı hastaneye götürülmediğini dile getirdi.  MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.