77 gazeteci tutuklu

  • DFG’ye göre; geçen ay 13 gazeteci saldırıya uğradı, 16 siteye erişim engeli getirildi ve 77 gazeteci, cezaevlerinde tutuluyor.  

 

Dicle Fırat Gazeteciler (DFG) Derneği, Temmuz Ayı Gazetecilere Yönelik Hak İhlalleri Raporu’nu yayınladı. Raporda, gazetecilere dönük baskıların her geçen ay arttığına dikkat çekildi. Amed'de 16 Haziran’da tutuklanan 16 gazeteciden 12’sinin Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nden Diyarbakır 1 ve 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevlerine sürgün edildikleri kaydedildi. 

Temmuz ayında Ali Ergin Demirhan, Canan Coşkun, Barış Pehlivan, Nurcan Yalçın, Can Ataklı, Özgür Boğatekin, Fatih Tezcan, Öznur Değer, Uğur Yılmaz ve Hasan Tolga Balcılar’ın isimlerinin adliye koridorlarındaki listelerde yer aldığına dikkat çekildi. 

Raporda, Temmuz ayı itibarıyla Türk cezaevlerinde 77 gazetecinin tutuklu olduğu belirtilerek, basın ve ifade özgürlüğüne dönük baskıların, şiddettin ve her türlü sansürün son bulması gerektiği vurgulandı. Raporda, “Gazetecilik, gözaltı, tutuklama, yargılama, sansür, şiddet ve baskıyla karartılamaz, engellenemez” denildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.