770 kişinin mal varlığı gasp edildi

.

.

  • Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 770 kişinin mal varlığı gasp edildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 770 kişinin mal varlığı donduruldu. Nurettin Demirtaş'ın isminin de bulunduğu listede, 108 kişinin “PKK/KCK”, 454 kişinin “FETÖ/PDY”, 119 kişinin “IŞİD, Hizbullah, El Kaide, Tevhid Selam Kudüs Ordusu”, 89 kişinin ise “DHKPC, MLKP, MKP, TKP-ML” gibi örgütlere üye oldukları iddiasıyla mal varlıklarının dondurulduğuna belirtildi. 

1993 yılında bombalı suikast sonucu katledilen Uğur Mumcu davasından yargılanan “Tevhid Selam Kudüs Ordusu” yöneticisi Oğuz Demir de listede yer aldı. Mumcu Suikastı ile ilgili DGM Savcısı Hamza Keleş’in hazırladığı iddianame ile 11 Temmuz 2000 tarihinde 15’i tutuklu 17 sanık hakkında Ankara 2 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) “Umut” adıyla anılan dava açıldı. 2005 yılında sonuçlanan davada Ferhan Özmen, Nejdet Yüksel ve Rüştü Aytufan idam cezasına çarptırıldı. İdam cezaları kaldırılınca hüküm ağırlaştırılmış müebbete çevrildi. Firari sanık Demir’in dosyası ise ayrıldı. Soruşturma aşamasında polisin elinden kaçan Oğuz Demir, 28 yıldır yakalanamadı.

Listede DAİŞ yöneticisi olduğu gerekçesiyle 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle İlhami Balı ile birlikte yargılanan Mustafa Demir de yer alıyor. “Ebu Ali” kod adını kullanan Mustafa Demir çok sayıda olayla bağlantılı olarak aranıyor.

ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.