‘8 Mart'tan Newroz'a yürüyeceğiz’

Kadın Haberleri —

Handan Karakoyun

Handan Karakoyun

  • Wan’daki 8 Mart kutlamalarına ilişkin konuşan HDP Van il Eşbaşkanı Handan Karakoyun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde direnişin kuşağını giyerek aynı zamanda Newroz’a yürüyeceklerini söyledi.

Bakurê Kurdistan’ın Wan (Van) kentinde kadınlar son yılların en görkemli 8 Mart kutlamalarına hazırlanıyor. Yapılan hazırlıkların son aşamaya geldiğini duyuran HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde direnişin kuşağını giyerek aynı zamanda Newroz’a yürüyeceklerini açıkladı.

‘Mesajımızı 8 Mart’ta vereceğiz’

Wan’da 8 Mart etkinliklerini sürdürdüklerini belirten Karakoyun, “Kent genelinde bütün kadınlar yöresel kıyafetlerimizle, kendi dilimizle, kültürümüzle 8 Mart’ın startını verdik” diyerek, “Biz kadınlar her zaman olduğu gibi bugün de feodal erkek egemenin kadını tanımayan zihniyetine karşı kendi dilimizle, kendi kimliğimizle, her yerde en güçlü mesajını, son yılların görkemli 8 Mart kutlamalarıyla vereceğiz” dedi.

Hazırlıklar tamam

Kentin tüm ilçelerinde en ücra mahallelerinde kadın buluşmaları ve atölyeleri gerçekleştirdiklerini belirten Karakoyun, büyük bir moralle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

8 Mart programına ilişkin bilgi veren Handan Karakoyun şöyle dedi: Bu yılki 8 Mart’ta heyecanımızı ve coşkumuzu katlayacak sanatçılarımız var ve Eşbaşkanımız Pervin Buldan katılacak. 8 Mart günü 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Musa Anter Barış Parkı’nda bölge milletvekillerimizin, sanatçılar Rojda, Şilan Dora ve Rewşan Çeliker’in katılımıyla büyük bir heyecanla hazırlanıyoruz. Coşkumuz hiç bitmeyecek. Tüm hazırlıklarımızı yaptık ve son yılların Van’daki en görkemli Newroz’unu kutlayacağız. Bütün Vanlı kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Musa Anter Barış Parkı’na davet ediyoruz.

ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.