90’dan fazla yerleşim yeri bombalandı

Rojava'ya işgal saldırıları

Rojava'ya işgal saldırıları

  • Rojavayê Kurdistan ve Kuzey-Doğu Suriye'ye saldırılarını sürdüren Türk devleti, 27 Kasım'da 90'dan fazla yerleşimi yerini bombaladı. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi'nin resmi hesabında yapılan açıklamaya göre; 26 Kasım gece saatleri ve 27 Kasım’daki saldırılar şöyle:

CIZÎRÊ BÖLGESİ

Til Temir: Ebûş, Şêx Elî, Dirdara, Gozeliyê, Til Leben ve Til Tewîl köylerine 15 obüs atıldı

Zirgan: Bobî, Noweth, Rabîat köyleri ve Zirgan kasabası 37 obüsle bombalandı, doçkalarla kurşunlandı. Savaş uçakları Zirgan kasabasını 3 kez bombaladı. Bu saldırılar karşısında güçlerimiz Bab el-Xêr, Ebdilhey ve Hemdûs üslerini katuşa ve havanlarla vurdu.

FIRAT BÖLGESİ

Kobanê: Goran, Xan, Zorava, Bûban, Siftek, Xerîb, Qeremox, Cîşan, Xirbîsan, Gulteb, Korê, Zormixar, Diqdiqan, Ziyaret, Çariqlî, Kaniya Kurda köyleri, Çemê Firatê ve Şiyûx Foqanî kasabasına 29 obüs, 3 havan atıldı, 7 tank atışının yanı sıra doçkalarla tarandı. Bu saldırılar sonucunda Zormixarê köyünde bir çocuk yaralandı.

Girê Spî: Til Xan, Ebû Nîtona, Girê Qertel, Hoşan, Dibis, Seyda, Ebû Nîtona, Kor Hesen, Silêybî, Erîda, Zenûbya köyleri ve Eyn Îsa kampı obüs ve havanlarla bombalandı.

Eyn Îsa: Fatisa, Girêha köyleri ve nêzî Eyn Îsa depoları ile kentin doğusu bombalandı.

Minbic: Qirt Wêran, Korheyuk, Kawiklî, Cat, Ewn Dadat, Hoşeriyê, Elcamusiyê, El Dendeniya ve El Kewadir köyleri  köylerine 7 obüs ve 30 havan atıldı.

Tirwaziyê: Qenterî kasabası kırsalı ve Qesra Esma obüslerle bombalandı.

EFRÎN BÖLGESİ

Minix Havaalanı ve Malikiyê, Merenaz û Şewarxa köyleri savaş uçaklarıylabombalandı. Şêx Îsa köyü SİHA'yla bombalandı. Zîwan, Xirbet El Şealê, Eyn Deqnê, Bêlûniye, Şêx Îsa, Werdiyê, Til Madîq, Girê Meyasê, Girê Bênê, Bênê, Soxanekê, Şewarxa, Merenaz, Elqemiyê, Tatmaraş, Malikiyê, Aqîbê, Ziyaretê ve Tinib köyleri 396 obüs, 96 havan ve bombaatarlarla bombalandı. Bu bombardımanlar sonucunda Aqîbê köyünde 9 yaşında bir çocuk yaralandı. Tinibê köyünde 3 Şam hükümeti askeri yaşamını yitirdi. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.