Açlık grevindeki tutsaklara baskı

Cezaevi

Cezaevi

  • Samsun Kavak S Tipi Cezaevi’nde açlık grevindeki tutsakların baskılara maruz kalıp zorunlu ihtiyaçlarının karşılanmadığı belirtildi.

Tutsak Seyfettin Kurt’un annesi Lalihan Kurt, açlık grevindeki tutsakların tüketmek zorunda olduğu şeker ve meyve suyunun verilmediğini söyledi. Kurt, “Tutsaklar bunun nedenini sorduklarında gerekçe sunulmuyor. Bunların yanı sıra cezaevlerinde baskıların devam ettiğini de oğlum aktardı. Baskılara boyun eğmeyeceklerini ve direneceklerini dile getiren oğlum, kamuoyuna duyarlılık çağrısında da bulundu” dedi.  

Cezaevlerindeki direnişin büyüdüğünü kaydeden anne Kurt, “Çocuklarımız onurumuzdur. Cezaevinde geri adım atmayıp direnen oğlum ve arkadaşlarına bin kere selam olsun” diye konuştu. SAMSUN

 

* * *

31 yıllık tutsağın tahliyesi ikinci kez ertelendi

31 yıllık tutsak Ali Koç’un tahliyesi ikinci kez “iyi halli olmadığı” iddiasıyla ertelendi.

Amed’de 15 Aralık 1992’de tutuklanarak Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) müebbet hapis cezası verilen Ali Koç, 31 yılı aşkın süredir cezaevinde. Amed ve Dilok cezaevlerinin ardından 16 yıldır Karabük T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Koç, 15 Aralık 2022’de tahliye olması gerekirken tahliyesi İdare ve Gözlem Kurulu tarafından dayatılan pişmanlığı kabul etmediği için bırakılmıyor. Koç’a verilen 26 ayrı disiplin cezası ve siyasi tutsaklardan kopmamasını gerekçe gösteren kurul, infazını bir yıl daha erteledi. Aradan geçen bir yılın ardından bu kez de Ocak’ta yapılan değerlendirmede “İyi hali olmadığına” karar verilerek, üç ay daha ertelendi. 

 Koç, ailesiyle görüşmesinde, “Burada bulunun 24 tutsak arkadaşımızdan 14’ümüzün cezası bitmesine rağmen herhangi bir koşullu salıverilme hakkını kullanmamıza izin verilmiyor” dedi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.