Afgan kızkardeşlerimizle dayanışma içindeyiz

Kadın Haberleri —

TJK-E

TJK-E

  • Taliban kontrolüne geçen Afganistan'daki kadınlarla dayanışma içerisinde olduğunu açıklayan TJK-E, ”Hiçbir kadın tek veya yalnız değildir. Ve bizler her kadının sesi olacağız" dedi. 

 

ABD'nin Afganistan’dan çekilmesi ardından Taliban'ın ilerleyerek, başkent Kabil’i ele geçirmesiyle kadınlar açısından zor bir dönem başladı. Afgan kadınlarıyla dayanışma içerisinde olduğunu açıklayan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), "Ortadoğu halkları yüzyıllardır sömürgeci güçlerin saldırıları ve bölgedeki gerici güçlerin kirli ilişkilerine kurban edilmiştir. Sürekli bir kaos ve kriz halini yaşayan Ortadoğu halkları için bu güçlerin uyguladığı tek çözüm çözümsüzlüğü derinleştirmek olmuştur. Demokrasi, kadın özgürlüğü, doğa ve tarihin yıkımı bu güçler için bir anlam ifade etmediği gibi bahsi geçen yerde ise sadece demagojik bir söylem olmaktan öteye gidememiştir” diye belirtti. 

Emperyalist güçlerin bölgedeki amaçlarına da değinen TJK-E, “ABD başta olmak üzere İngiltere, Almanya, Fransa  gibi devletler, yine dünyanın en büyük savaş örgütü olan NATO’nun jandarmalığını yapan Türkiye ve bunlara bağlı paramiliter güçler Ortadoğu halkları için sadece kan, gözyaşı, ölüm ve katliam getirmişlerdir" denildi.
 
Afganistan, Taliban terörüne devredildi
Taliban'ın Afganistan'da hızlı ilerlemesinin Ortadoğu'yu dizayn etme projesinin bir parçası olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Afganistan’ın Taliban gibi bir terör örgütüne açıktan devredildiği belirtildi. 

Hiçbir gücün dışarıdan dayatma ile halklara demokrasi, özgür ve eşit bir yaşamı getiremeyeceğini belirten TJK-E, öz güç ve özsavunmaya dikkat çekti. 
Kadınlar açısından öz örgütlülüğün ve özsavunmanın ekmek ve sudan daha değerli olduğunu belirten TJK-E, “Bizler şunu çok iyi biliyoruz; AKP-DAİŞ-Taliban kadın düşmanı çete örgütlenmelerdir. Bu her 3 çete örgütlenmesi de aynı sofradan beslenmiştir. Diktatör Erdoğan’ın DAİŞ’le olduğu gibi Taliban ile de ilişkileri olduğu bilinmektedir. Bu kadın düşmanı rejimlerin ismi değişse de hepsi aynı zihniyetin ürünüdür. Ve biz bu zihniyete karşı her yerde ve her zaman mücadele içinde olacağız" açıklamasında bulundu.
 
Hiçbir kadın tek veya yalnız değildir
Afgan kadınların her türlü gericiliğe karşı eşit, özgür ve demokratik bir coğrafyada yaşamak için uzun yıllar verdiği mücadele ile bir direniş kültürü geliştirdiğini belirten TJK-E şöyle devam etti: "Afgan kadınlar, idam, recm, tecavüz ve daha birçok vahşi uygulama ve saldırılara karşı mücadele ettiler. Bu uğurda bedeller verdiler. Bugün Afganistanlı kadınlarla dayanışmayı ve ortak mücadeleyi daha fazla büyütmek gerekmektedir. Bu temelde Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak Afganistanlı kızkardeşlerimiz ile her koşul altında dayanışma içinde olacağız.” 
TJK-E açıklamasında, “Hiçbir kadın tek veya yalnız değildir. Ve bizler her kadının sesi olacağız" dedi.
HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.